Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Barnutredare till gruppen brott i nära relation, Utredningssektionen

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

08 maj 2019

Ansök senast

29 maj 2019

Referensnummer

C27895/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Brott i nära relation är en specialistgrupp inom utredningssektionen. Gruppen består idag av en gruppchef, en FU-ledare och elva stycken utredare, vilka är både poliser och civila varav sex stycken är barnutredare.
Gruppen har ansvar för hela Polisområdets ärenden med brott i nära relation, brott mot barn och vissa sexualbrott. Samverkan inom sektionen och med övriga utredningsgrupper i Polisområdet är en förutsättning för en effektiv och professionell verksamhet. Utredningsgruppen samverkar också med såväl yttre personal som regionala resurser i de gemensamma ärendena.

Arbetsbeskrivning

Som barnutredare på Brott i Nära relationer arbetar du i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer såsom åklagarkammaren, socialtjänsten samt målsägandebiträden och andra utredare både i den egna arbetsgruppen, i övriga grupper på utredningssektionen och i lokalpolisområdena. Regional samverkan förekommer också.

Arbetet består av kvalificerade utredningar gällande våld och hot om våld samt sexualbrott i nära relation. Förundersökningen leds i de flesta fall av åklagare. Detta betyder att du inhämtar information, sammanställer material, håller förhör och föredrar ärenden för åklagaren som denne kan fatta rättssäkra beslut på.
Ärendetypen innebär hög andel hantering av anhållna och häktade personer vilket kräver korta handläggningstider och arbete under tidspress och innefattande tvångsmedelsbeslut. Resor inom hela PO Norrbotten förekommer frekvent.
Du som söker dig till denna funktion ska också vara beredd på att vara behjälplig med andra arbetsuppgifter inom Utredningssektionen och Polisområdet.

Placeringsort efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har                                                                                          

- Polisexamen och är nuvarande eller tidigare varit anställd vid Polismyndigheten       - Utredningsvana                                                                                                            

- B-körkort

Meriterade                                                                                 

Det är meriterande om du har  

- Erfarenhet av utredningsarbete gällande brott mot barn och ungdomar

- Erfarenhet inom området barns och ungdomars utsatthet                             

- Erfarenhet av samverkan med externa aktörer, som t.ex. socialtjänsten

Personliga egenskaper

Som person tror vi att du har ett självgående och initiativtagande arbetssätt och gillar att arbeta mot uppställda mål och fokusera på lösningar. En betydande del i denna tjänst består utav att sammanställa och analysera material och information, därför har du en god förmåga att göra detta och drivs av att arbeta på detta vis. För att kunna klara av denna tjänst och de krav som ställs tror vi även att du har en hög grad av personlig mognad och är trygg i dig själv. Du har ett positivt förhållningssätt och är genuint intresserad av ämnesområdet och vill utveckla både dig själv och verksamheten. Då du kommer att arbeta med andra ser vi även att du har god en samarbetsförmåga och är en flexibel lagspelare som har förmåga att växla tempo när så krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Anna Barsk, anna.barsk@polisen.se


Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placering
Tillsvidareplacering vid gruppen Brott i nära relation i funktionen barnutredare.
Placeringsort: Luleå eller enligt överenskommelse
Tillträde: Omgående
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, 40h/V

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen