Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Brottsutredare/poliser till bedrägerigruppen, Polisområde Norrbotten

Region Nord har drygt 2000 anställda och består av ett kansli, två regionala enheter, en underrättelsesektion samt fyra polisområden som är indelade i 12 lokalpolisområden, vilka arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

09 maj 2019

Ansök senast

30 maj 2019

Referensnummer

C28160/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord består av fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. I polisområde Norrbotten finns en utredningssektion bestående av arbetsgrupper inom Spaning, Bedrägeri, Grova brott, BiNR, Jour fu-ledning samt Stationsbefäl.

Bedrägerigruppen söker nu dig som vill arbeta som utredare med placering i Luleå. Liksom alla utredare i polisområdet vill vi att även du är beredd att, utifrån verksamhetens behov, driva ärenden av annan beskaffenhet än de som tillfaller gruppen. Resor och arbete på annan ort än Luleå kan förekomma.

 

Arbetsbeskrivning

Ta chansen att arbeta med den snabbast växande brottstypen.

Inom bedrägerigruppen i Luleå arbetar vi med brottstyper som bedrägerier i olika former, ocker, förskingringar, trolöshetsbrott, penningtvätt, dataintrång och bidragsbrott. Utöver de olika brottstyperna skiljer sig våra ärenden mycket åt när det gäller komplexitet och omfattning. Arbetet är varierande och det ger individerna i gruppen stora möjligheter att själva påverka sin utveckling och sin arbetssituation.

En naturlig del i arbetet är kontakter med målsägande och olika myndigheter. Ofta handlar det om stora summor pengar som någon har lurat till sig på något sätt. Vi har även en hel del ärenden av relativt sett mindre omfattande utredningskaraktär som till exempel internetbedrägerier. Inom verksamheten har vi en ekonom som stöttar med ekonomiska analyser i ärendena.

Vi arbetar både självständigt och i grupp med materialet. När du kommer som ny till gruppen tilldelas du en mentor, som har ett naturligt och särskilt ansvar att vägleda dig in i denna utredningstyp. Alla medarbetare i gruppen ger råd och dåd för att du ska kunna hantera materialet på bästa sätt.

Kvalifikationer

• Polisexamen, samt god kännedom av polisens verksamhet
• Förmåga att arbeta analytiskt
• Erfarenhet av att dagligen använda datorn i ditt arbete

Meriterande
• Har erfarenhet och/eller utbildning av brottsutredning och förhör/ förhörsmetodik
• Har goda kunskaper i följande program: DURTVÅ, Excel och Word, samt förmåga hitta information via intranät och internet
• Förutom svenska språket gärna behärskar andra språk

Personliga egenskaper
Du skall ha intresse av att arbeta med bedrägeribrott, förskingringsärenden och bidragsbrott. Som person har du god förmåga att arbeta analytiskt samt strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är en ansvarstagande initiativrik lagspelare med bra samarbetsförmåga som kan tempoväxla i vardagen med bibehållen kvalité. Har en flexibel inställning. Arbetsuppgifterna kräver att du besitter uthållighet och noggrannhet i ditt arbete. Dessutom är du intresserad av att utbilda och förkovra dig inom området.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef för Bedrägeriggruppen, Mats Ekman tfn: 010-568 37 54, mob: 070-659 82 62.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO, ST, SEKO Polisens företrädare. Samtliga nås via Polisens växel 114 14. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

 

Övrig information

Mer om anställningen
Rekryteringen avser anställning/placering tillsvidare. Tjänstebenämning är polisassistent i funktion som utredare, bedrägeri. Arbetsorten är Luleå och tillträde enligt överenskommelse. Myndigheten tillämpar individuell lönesättning. Vi kan erbjuda bedrägeriutredarutbildning vid PHS och andra intressanta utbildningar som till exempel förhörsledarutbildning och återföring av brottsutbyte. Sök redan idag!

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten.
Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Du ansöker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg enligt länk eller kopiera och klistra in följande länk i en extern webbläsare:


Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen