Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisområde Västernorrland söker barnutredare

Polisområde Västernorrland söker barnutredare till gruppen brott i nära relation, Utredningssektionen.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län

Utlyst

08 mars 2019

Ansök senast

22 mars 2019

Referensnummer

C25994/2019

Arbetsplatsbeskrivning

I polisområde Västernorrland finns en utredningssektion som är placerad i Sundsvall och ansvarar för utredning av grova brott i hela länet. Utredningssektionen är organiserad i sju grupper, utredningsgrupp bedrägeri, utredningsgrupp grova brott, två utredningsgrupper brott i nära relation, spaningsgrupp, stationsbefäl samt en grupp med funktionerna jour förundersökningsledning och brottssamordning.

Brott i Nära Relation 1 består av gruppchef och för närvarande sex utredare, varav fyra i Sundsvall och två i Örnsköldsvik, samt en planerare/koordinator. BINR har ett nära samarbete med utredningssektionens andra grupper samt lokalpolisområdena inom polisområdet. BINR 1 är en länsgemensam resurs och resor förekommer såväl inom polisområdet som över hela landet. I PO Västernorrland finns verksamheten Barnahus med särskilda lokaler i Sundsvall och anpassade barnförhörslokaler finns i Sollefteå och Örnsköldsvik. Barnahus omfattar alla kommuner i hela länet med ett nära samarbete mellan åklagarkammaren, sociala myndigheter, skolor, advokater, sjukvård m fl. Barnahus är en knutpunkt för de barn som utsatts för brott.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som barnutredare består av kvalificerade utredningar gällande främst vålds- och sexualbrott mot barn. Du kommer att delta i samt genomföra förhör med brottsutsatta, vittnen samt misstänkta personer, verkställa tvångsmedel mm. Brottsligheten inom aktuellt område ökar stadigt i både omfattning och komplexitet. Ärendekategorin omfattas av krav på skyndsam handläggning varför dessa ärenden är högt prioriterade inom hela rättskedjan.
Arbetsformen utgörs av såväl arbete enskilt som tillsammans med andra utredare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har genuint intresse av att tillsammans med andra aktörer jobba med ärenden där barn utsatts för brott. Du är flexibel och lösningsfokuserad samt kvalitetsmedveten. Som ny medarbetare blir du en del av teamet där du succesivt får växa in i rollen som barnutredare/barnförhörsledare tillsammans med övriga gruppen. Du är motiverad att gå de utbildningar som är aktuella inom samt via eget aktivt arbete hålla dig uppdaterad inom områdets olika delar.

Du har:

  • Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
  • Goda datakunskaper
  • Utredningserfarenhet

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom nämnda område. 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

 

Kontaktpersoner

Christina Björk Göransson gruppchef, tfn: 073-0703407

Fackliga företrädare

Polisförbundet Nord: Jessica Jonsson, ST region nord: Mikael Tellebo
SACO-S region Nord: Ingegerd Nilsson-Ramm, SEKO polisen: Ehrenfried Jäschke. Samtliga nås via polisens växel 11414.

 

Övrig information

Anställningen

Placeringsort kan anpassas efter individuella önskemål inom hela Polisområde Västernorrland. Just nu är behovet av barnutredare som störst i Sundsvall. Anställningen är tillsvidare och kan komma inledas med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid men kan vid behov även omfatta viss kvällstjänst.

Polismyndigheten vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och vi arbetar utifrån Polisens värdegrund.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen kan komma att genomföras före anställningen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med rekryterande chef.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen