Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bibliotekarie till Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst

Organisation

HR-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

06 mars 2019

Ansök senast

27 mars 2019

Referensnummer

C25871/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst är en nationell resurs för vetenskaplig informationsförsörjning och kunskapsförmedling inom polisväsendets verksamhetsområden. 2017 fick biblioteket ett nytt uppdrag som innebär att bistå med informationsförsörjning i såväl det operativa arbetet som i utvecklingsarbetet (uppdrag, projekt och medarbetardrivet utvecklingsarbete), kompetensförsörjning, utvärdering, uppföljning och omvärldsbevakning. Biblioteket erbjuder service till alla polisanställda samt anställda vid Brottsförebyggande rådet genom en särskild överenskommelse. Biblioteket deltar i det svenska fjärrlånesamarbetet via Libris.

Arbetsbeskrivning

Som bibliotekarie vid Polismyndighetens bibliotek och kunskapstjänst består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av kontakt med kunder, lånehantering, litteratursökningar i biblioteket katalog, visst förvärv, hålla biblioteksintroduktioner, samt bidra till arbetet med att utveckla bibliotekets nya uppdrag. Visst författande av texter förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig akademisk utbildning
  • goda kunskaper i svenska så väl muntligt som skriftligt 

Meriterande

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av arbete i liknande biblioteksverksamhet (special- eller myndighetsbibliotek) i närtid
  • erfarenhet av relevanta ämnesområden (polisiärt arbete/polisväsen, kriminologi, juridik) förvärvat via arbete eller studier
  • erfarenhet av arbete i bibliotekssystemet Mikromarc 

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på:

  • god samarbetsförmåga
  • flexibilitet
  • förmåga att arbeta självständigt
  • god servicekänsla 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Heelena Nilsson, tfn 070-949 02 41

Fackliga företrädare

Kent Svärd/SACO, tfn 010-56 34 21
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz/Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Sörentorp (Solna)
Arbetstid: Flextid
Tillträde: så snart som möjligt enligt överenskommelse 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering/

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Felicia Flyckt, felicia.flyckt@polisen.se 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen