Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Bilinspektör till lokalpolisområde Kalmar

Polismyndigheten i region syd söker bilinspektör till lokalpolisområde Kalmar.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Kalmar län

Utlyst

15 mars 2019

Ansök senast

29 mars 2019

Referensnummer

C26268/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Syd har ca 4 700 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Kalmar Kronoberg består av ett områdeskansli, utredningsjoursektion, utredningssektion samt lokalpolisområdena Kalmar, Ljungby, Nybro, Västervik och Växjö.

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, bilbälte, nykterhet, förare och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.

Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Till lokalpolisområde Kalmar söker vi nu ytterligare en bilinspektör.

Arbetsbeskrivning

Som bilinspektör tjänstgör du vid lokalpolisområdets yrkestrafikgrupp.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra

 • flygande inspektion
 • kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
 • kontroll av lastsäkring
 • kontroll av tillstånd för yrkestrafik
 • vägning av fordon
 • utredning av vissa trafikbrott
 • tekniska undersökningar på fordon.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • för funktionen relevant utbildning, exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser relevant
 • körkort för samtliga fordonsslag
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • erfarenhet av att använda de vanligast förekommande Officeprogrammen.

Meriterande

Det är meriterande om du är

 • utbildad fordonsingenjör
 • certifierad besiktningstekniker eller motsvarande.

Personliga egenskaper
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad med god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i grupp. Du behöver även ha ett stort intresse för fordon samt ta ansvar för att nå uppställda mål och skapa bra resultat. Du ska ha en förmåga att fatta kvalificerade beslut systematiskt och metodiskt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För ytterligare information är du välkommen att kontakta gruppchef Martin Petersson, tfn 072-203 66 90. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare är för Saco-S Kjell Frisdal, tfn 070-356 48 71,
kjell.frisdal@polisen.se; och för Seko Polisen Monica Veberg, tfn 070-549 11
35, monica.veberg@polisen.se Polisförbundet Kalmar Kronoberg och ST inom
Polisen Kalmar Kronoberg nås via polisens växel, tfn 114 14.

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Kalmar
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning. Kommande grundutbildning för bilinspektörer har planerad utbildningsstart i september 2019. För att kunna verka i funktionen som bilinspektör krävs det att den inledande grundutbildningen genomgås med godkänt resultat.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen