Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Förundersökningsledare till Polisens kontaktcenter (PKC), Region Väst,Bengtsfors

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

12 mars 2019

Ansök senast

01 april 2019

Referensnummer

C26032/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Operativa enheten
Den regionala operativa enheten arbetar med olika polisoperativa special-funktioner. Här finns gränspolissektionen, insatsstyrkan, operativa sektionen; där bland annat rytteriet och hundförarsamordningen finns, polisens kontaktcenter, regionledningscentralen och trafiksektionen. Verksamheten bedrivs i hela regionen och medarbetare finns i Bengtsfors, Falkenberg, Göteborg, Halmstad, Skara och Vänersborg.

Polisens kontaktcenter (PKC)
PKC i region Väst är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i sju polisregioner i Sverige. Verksamhetsidén är att ge människor en möjlighet att anmäla brott och få svar på frågor på ett snabbt och enkelt sätt under årets alla dagar, dygnet runt. PKC har i dagsläget arbetsplatser i Göteborg, Bengtsfors och Falkenberg. PKC är en viktig del av myndighetens brottsutredande uppdrag och utgår från en helhetssyn; att brottsutredningen startar när händelsen kommer till Polisens kännedom och att inblandade aktörer ska känna sitt ansvar för utredningen och slutproduktens kvalitet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som förundersökningsledare är du arbetsledare och ansvarar i huvudsak för att:

 • granska, kvalitetssäkra och förundersökningsleda ärenden inom ramen för polisens nationella utredningskoncept
 • vara ett juridiskt stöd för operatörerna
 • delta i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten
 • förbereda och lämna över brottsärenden till den organisatoriska enhet som enligt ärendefördelningsplanen eller samordningsprinciper har ansvaret för den fortsatta handläggningen
 • arbeta i samverkan både inom Polismyndigheten och med externa aktörer, som till exempel Åklagarmyndigheten. 


Rollen som arbetsledare innebär att lämna tydliga direktiv till dina medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. Du coachar, motiverar och stödjer dina medarbetare och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Som arbetsledare är du en del av sektionens operativa ledning och du har därmed också ett arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen eller juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetet
 • Erfarenhet av brottsutredande arbete
 • God förmåga att på svenska uttrycka dig väl i tal och skrift.

Meriterande

 • Tidigare arbete i rollen som förundersökningsledare
 • Förundersökningsledarutbildning
 • Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande
 • Erfarenhet av arbete vid ledningscentral, kontaktcenter eller utredningsverksamhet i jourmiljö.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att inspirera andra och uppträder med mognad, integritet och mod. Du har helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål, särskilt beträffande utredningsverksamheten. Du vill medverka till ett öppet och tolerant klimat där mångfald, jämställdhet och polisens värdegrund är en självklarhet.

Du är lösningsinriktad, flexibel och kan hantera flera frågor parallellt. Du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information. Du har god förmåga att fatta beslut vid tillräckligt underlag och är bra på att förmedla budskap såväl muntligt som skriftligt. Det är viktigt för dig att skapa delaktighet och motivation hos dina medarbetare och du kan agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget: Susanne Strandberg, Gruppchef PKC
Information om rekryteringsprocessen: Rina Lindeström, HR-konsult

Båda nås via polisens växel 114 14.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet, SEKO Polisen, ST inom Polisen och SACO-S nås via polismyndighetens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidare som Polisinspektör eller Handläggare med funktion förundersökningsledare. Är du inte redan anställd i Polismyndigheten tillämpar vi sex månaders provanställning. 
 • Tjänsteställe: Bengtsfors
 • Arbetstid: Periodplanerad arbetstid. Dag, kväll, natt och helg. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter 

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen