Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gränspoliser till gränspolissektionen i region Öst, placering Skavsta

Polismyndigheten i region Öst söker gränspoliser till gränspolissektionen med placering Skavsta-Nyköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

01 mars 2019

Ansök senast

15 mars 2019

Referensnummer

C25746/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Även nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Gränspolissektionen vid regionala operativa enheten består för närvarande av cirka 100 medarbetare i åtta arbetsgrupper med placeringar i regionens samtliga tre län. Arbetet bedrivs inom tre verksamhetsområden: gränskontroll, verkställigheter och inre utlänningskontroll.

Vi söker nu poliser till gränspolisgruppen på Skavsta flygplats.

Arbetsbeskrivning

Du leder det dagliga operativa arbetet i gränskontrollen på Skavsta flygplats. Du tjänstgör tillsammans med ytterligare en gränspolis och en grupp civila passkontrollanter. Som polis i gränskontrollen arbetar du bland annat för att upptäcka och förhindra irreguljär migration och internationell brottslighet, samt för att bidra till ett smidigt flöde i resandeströmmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • svensk polisexamen
  • godkänd utryckningsförarutbildning/polistaktisk bilkörning
  • god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av polisarbete i yttre tjänst
  • grundutbildning i utlänningsrätt
  • erfarenhet av arbetsledande befattning
  • ytterligare språkkunskaper som är relevanta för gränspolissektionens uppdrag
  • MP5-utbildning.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan arbeta såväl enskilt som i grupp, är säkerhetsmedveten, serviceinriktad, flexibel och målinriktad. Du kan prioritera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt. Du har ett etiskt förhållningssätt som bygger på humanistiska värderingar och respekt för den enskilde.

Funktionen kräver att du kan ta egna initiativ och självständigt. Tar ansvar för ditt arbete, har förmåga att leda och styra den dagliga verksamheten i terminalarbetet samt tar ansvar för en god arbetsmiljö.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Filip Ahl, gruppchef för gränskontrollgrupp 2, tfn 070-577 46 29. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Caroline Ek tfn 070-286 58 77.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner är för Polisförbundet Lennart Abony, tfn 070-211 08 42, lennart.abony@polisen.se och för Seko Polisen Jan Tuvesson, tfn 076-134 93 10, jan.tuvesson@polisen.se   ST inom Polisen region Öst och SACO-S region Öst nås via polisens växel, 114 14.

Övrig information

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som polisinspektör med funktion gränspolis.
Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Skavsta-Nyköping
Arbetstid: Periodplanerad arbetstid (5:3) vilket innebär tjänstgöring under dygnets alla timmar, även under helger och storhelger. Vi tjänstgör just nu i tvåskift.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Då det är en yttre tjänst finns ett villkorligt krav på deltagande vid utbildningar såsom t.ex. polisiär konflikthantering, POLKON.

Tjänstgöring kan komma att bli aktuell inom regionens samtliga polisområden (Södermanland, Östergötland och Jönköping) varför flexibilitet är ett krav.

Utbildningen i utlänningsrätt (4+1 vecka) är obligatorisk för personal som arbetar inom gränspolissektionen och du förväntas delta i utbildningen. Utbildningen kan ske på annan ort i Sverige. Saknar du MP5-utbildning är även detta obligatorisk utbildning.

Ansökan
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra bemanningsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen