Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Gruppchef till Gränspolisen Region Nord, grupp 5

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västerbottens län

Utlyst

08 mars 2019

Ansök senast

29 mars 2019

Referensnummer

C25998/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2 000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen. 

Gränspolisen är en regional sektion organiserad inom operativa enheten och bedriver verksamhet i region Nord, innefattande polisområdena Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. 

Gränspolisen arbetar till stor del med att handlägga verkställighetsärenden. I detta arbete ingår bland annat att utreda identiteter, planera genomförandet samt delta i verkställigheter av avlägsnandebeslut. I vissa fall kan det innebära tjänst utanför landets gränser. Gränspolisen har även ett ansvar för den yttre gränskontrollen men genomför även inre utlänningskontroll, främst i form av arbetsplatskontroller. Utredning av brott mot Utlänningslagen hanteras även på sektionen. Vid gränspolisen utgör även en del av arbetet att ge stöd till Polismyndighetens övriga linjeverksamhet samt samverkan med andra myndigheter. 

Gränspolisverksamheten har under de senaste åren genomgått förändringar. Ökad invandring har inneburit fler frågor med utlänningsrättslig profil. Situationen i Europa har inneburit mer/förändrad lagstiftning på området. EU kräver större inflytande och mer kontroll på området. Schengenutvärderingen gav vid handen att flera områden inom verksamheten behöver utvecklas. 

I dag har sektionen fyra operativa grupper. En i varje län. För att omhänderta framtida krav på verksamheten, men även organisera de medarbetare som idag har regionalt övergripande arbetsuppgifter (samordnare samt beslutsfattare) kommer en ny grupp att skapas. 

Vi söker nu dig som vill utveckla och arbeta som chef för en gränspolisgrupp med placeringsort enligt överenskommelse inom region Nord.

Arbetsbeskrivning

Som chef för gränspolisgrupp vid region Nord 

ska du 
• inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs 
• tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete 
• ingå i sektionens ledningsgrupp 
• ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare 
• ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar 
• företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten. 

är du 
• verksamhetsansvarig genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter 
• arbetsgivare du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa 
• ledare utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential 

Kvalifikationer

Som chef för gränspolisgrupp vid region Nord 

har du 
• minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande 
• polisexamen och/eller annan för funktionen relevant examen/utbildning 
• erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet 
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten 

besitter du 
• förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten 
• förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang 
• förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter 
• förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv 
• förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten 
• förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas. 

Se hela kravprofilen här

Kontaktpersoner

För mer information om uppdraget kontakta Marcus Nilsson, chef Gränspolissektionen, 010-568 32 55

För information om rekryteringsprocessen kontakta Linda Kristiansen, HR-konsult, 072-20 72 390

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.

SEKO polisen region Nord: Ehrenfried Jäschke, 010-562 21 10

Övrig information

Anställning 

• Tillsvidare anställning som polisinspektör eller handläggare med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning 
• Anställningen kan komma att inledas med en provanställning 
• Placering vid Gränspolissektionen, placeringsort enligt överenskommelse inom regionen 
• Arbetstid: dagtid/flex 

Säkerhetsklassning 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Ansökan 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ta kontakt med Linda Kristiansen, 072-20 72 390. 

Polismyndigheten 
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. 


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 29/3-2019. 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen