Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Juniora utvecklare med stora utvecklingsmöjligheter inom Siebel sökes!

Står du i färd att ta steget ut i yrkeslivet? Du har du nu en möjlighet att få en gedigen uppstart på din karriär på Sveriges mest attraktiva IT-arbetsplats.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

06 mars 2019

Ansök senast

08 april 2019

Referensnummer

C25910/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polisens IT-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Polismyndigheten har höga ambitioner inför 2024 om att vara den myndighet som levererar bäst medborgarservice i Sverige. Vi ska kraftigt öka vår närvaro, förbättra interna processer, utveckla framtidens e-tjänster och leverera bättre service till Sveriges medborgare. Som en del i detta arbete så söker vi nu att utöka antalet resurser på IT-avdelningen med 10 juniora utvecklare som skall vara med och leverera mot dessa mål.

Då Polisens arbete är mycket mer omfattande än vad många är medvetna om, så kommer du i denna tjänst att vara i kontakt med olika avdelningar med en mängd olika arbetsuppgifter. Din förståelse för verksamheten och den service de levererar gentemot allmänheten kommer att vara avgörande för det resultat och de lösningar som du kommer att hjälpa till att leverera till det Svenska folket.

Som en del av denna tjänst så kommer du vid uppstart att bli utbildad i Siebel, som Polisens ärendehanteringssystem där Polisen idag bl.a. hanterar vapenlicenser, delgivningsärenden och som är fundamentet för Polisens e-tjänster.
Du kommer att jobba tillsammans med seniora kollegor, för att fördjupa din kunskap inom området, och sedan vara en del av ett agilt utvecklingsteam som jobbar mot verksamheten och slutkunden för att åstadkomma maximal nytta och kvalité.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att:
• Vidareutveckla polisens system för ärendehantering som är baserat på plattformen Oracle Siebel
• Vara med och utveckla de 50-tal e-tjänster som skall vara i drift till 2021
• Tillsammans med utvecklingsteamet medverka vid workshops med verksamheten
• Ge viss support kopplat till komplicerade problem i produktion

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Minst två års studier inom datavetenskap, systemvetenskap eller annan IT
• inriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt
• Erfarenhet av programmering
• Välbekant med relationsdatabaser
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
• Det är meriterande om du har kunskap eller erfarenhet av följande
• Har kunskap om agila metoder och hur agila team jobbar (t.ex- Scrum)
• Erfarenhet av SQL

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och kunna göra det på egen hand. Vi ser vidare att du har personlig drivkraft, samt är van vid att proaktivt lösa problem och införskaffa relevant information eller kunskap när det behövs. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv.
Du behöver även vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Gruppchef, Azam Roomi, tfn 010-564 14 99

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn: 010-56 34211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-56 38710; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn: 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 073-249 04 22.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och bidrar till att skapa förtroende för polisen.

Ansökan
De kandidater som uppfyller kravprofilen kommer att kallas till en tvådagars Workshop hos Polisen.

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 8 april 2019.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta hr.support@polisen.se
Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.
Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.
De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30.000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen