Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Polisen söker arkivhandläggare till Rättsavdelningen med placering i Malmö

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Skåne län

Utlyst

13 mars 2019

Ansök senast

03 april 2019

Referensnummer

A132.132/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Rättsavdelningen är en av åtta nationella avdelningar inom Polismyndigheten. Vid rättsavdelningens kansli och de sju regionala rättsenheterna arbetar ca 700 medarbetare med ansvarar för ett flertal viktiga funktioner inom juridik, förvaltningsrätt, samt arkiv och registratur. Rättsavdelningens uppdrag är att vara garanten för rättssäkerhet i myndigheten, skapa förutsättningar för ordning och säkerhet i samhället samt att säkra myndighetens informationshantering.

Informationsförvaltningsenheten ansvarar för att styra, utveckla och följa upp verksamheten inom registratur, arkiv och e-tjänster. Den utlysta tjänsten är förlagd till Informationsförvaltning 1 vid Rättsenhet Syd i Malmö. I gruppen arbetar idag åtta personer, både arkivarier och arkivhandläggare. Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från år 1965 och framåt. Men också en stor del förvaltningsärenden och andra administrativa handlingar förvaras i våra arkiv.

Du kommer till en arbetsplats där det digitala arbetssättet är på frammarsch och IT-baserat arbete utgör en självklar del av vardagen. Polismyndigheten tillämpar medarbetardrivet utvecklingsarbete som syftar till att öka din delaktighet och ditt inflytande som medarbetare. Som arkivhandläggare får du möjlighet att jobba i en spännande myndighet i en viktig funktion där engagemang, effektivitet och servicekänsla är grundläggande.

Vi sätter stor vikt vid en god arbetsmiljö. Arbetsplatsen har ett aktivt friskvårdsarbete där flera alternativ till friskvård erbjuds. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas tillvara.

Arbetsbeskrivning

Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta, vårda och tillhandahålla arkivbestånden. Några av arbetsuppgifterna som ingår är att ta emot leveranser, delta i ordnings- och förteckningsarbeten, in- och utsortering av handlingar, genomföra omflyttningar av arkivhandlingar, sköta interna och externa lån av akter och handlingar samt genomföra föreskriven gallring. En annan stor och viktig del av arbetet handlar om utlämnande av allmänna handlingar inklusive enklare sekretessprövningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

-          Gymnasieutbildning 

-          Aktuell erfarenhet av arbete som arkivassistent eller motsvarande


Det är meriterande om du har: 

-          Arkivvetenskap 30 hp/20 p eller motsvarande utbildning inom arkivvård, ordnande och förtecknande

-          Erfarenhet av arkivarbete inom offentlig sektor 

-          Erfarenhet av att ordna och förteckna arkiv med it-stöd 

Personliga egenskaper 
Eftersom det till stora delar är ett självständigt arbete är du en ansvarstagande, flexibel och strukturerad person. Du ingår i ett team av andra arkivhandläggare och arkivarier vilket ställer krav på en god samarbetsförmåga. Då mycket av Polismyndighetens arkivbildning är digital ska du vara intresserad av hantering av digital information, samt kunna förstå och ta till dig nya IT-system. Du ska kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, som exempelvis att lyfta arkivkartonger i samband med leverans och gallring. Du är också mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar ur arkivet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Jenny Karlsson 072-451 97 88

Fackliga företrädare

SACO-S, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen.
Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning,

Arbetsort: Malmö är huvudort men arbete i Lund kan förekomma.

Arbetstid: Dagtid (Flextid)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV senast den 3 april 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se. Märk din ansökan med A132.132/2019 i mailets ärendemening.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på https://polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig HR-konsult Fanny Bredberg.
Nås via polisens växel 114 14.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 30 000 medarbetare.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår verksamhetsidé: Nära medborgarna och tillsammans leder vi effektivt och engagerat det brottsbekämpande arbetet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen