Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Handläggare till förvaltningsgruppen på PO Östergötlands kansli

Förvaltningsärenden säkerställer kommunikationsflödet inom myndigheten i de delar polisområdet berörs. Nu söker vi en handläggare till förvaltningsgruppen med placering i Linköping.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Östergötlands län

Utlyst

14 mars 2019

Ansök senast

28 mars 2019

Referensnummer

C26173/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av cirka 30 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Region Öst består av tre polisområden; Södermanland, Östergötland och Jönköping.

Polisområde Östergötland är i sin tur indelad i tre lokalpolisområden; Linköping, Norrköping och Motala, en utredningssektion samt ett kansli. Polisområdeskansliet har till uppgift att planera, följa upp och stödja verksamheten ur ett polisområdesperspektiv, kortsiktigt såväl som långsiktigt.

Inom Polisområde Östergötlands kansli återfinns gruppen Förvaltningsärenden dit vi nu söker en Handläggare med placering i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsärenden säkerställer kommunikationsflödet inom myndigheten i de delar polisområdet berörs. Detta görs genom att utveckla, följa upp och på ett strukturerat sätt följa och styra ärendeflödet både till och från polisområdet. Genom handläggning stöttar Förvaltningsärenden och bli i mångt och mycket den sammanhållande delen av verksamheten.

Som handläggare i gruppen Förvaltningsärenden kan du arbeta med att;

  • bereda, inhämta information och sammanställa ett svar för Polisområdets räkning
  • kvalitetsäkra underlag som polisområdeskansliet ansvarar för samt följa upp fattade beslut
  • vara polisområdets kontaktperson för samverkande myndigheter och andra externa aktörer
  • vara handläggare för operativa ärenden och vissa förvaltningsärenden i polisområdet
  • lämna hjälp och råd när det gäller ärendehandläggning samt sprida kunskap om gällande regelverk, praxis och rutiner
  • aktivt bidra till fortsatt utveckling av såväl enhetens interna rutiner som ansvarsområden i övrigt
  • Säkerställa att strukturer, rutiner och riktlinjer efterföljs och implementeras i vårt polisområde

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Högskoleexamen inom beteendevetenskap, ekonomi, samhällsvetenskap eller annat område som arbetsgivaren bedömer lämpligt alternativt polisexamen.

• Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• God vana av att använda dator som arbetsredskap och god vana av Office-paketet
• Ett par års arbetslivserfarenhet av att handlägga och bereda ärenden
• körkort B

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av handläggning inom statlig eller offentlig verksamhet

• Erfarenhet av att ha arbetat med handläggning i Polismyndigheten

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är driven, strukturerad och trivs med att arbeta självständigt. Du ska vara kommunikativ både i tal och skrift och kunna fungera som spindeln i nätet med många kontaktytor såväl internt som externt i organisationen. Du ska vara van vid att ha många bollar i luften, vara flexibel, kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter samt enkelt kunna skifta perspektiv när det krävs.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner

Frida Berggren, gruppchef Förvaltningsärenden, 010-56 65 388

Lisa Sköld, HR-konsult, 010-56 65 791

Fackliga företrädare

ST Nina Wenegård, nås via 114 14

Seko Jan Tuvesson, 0761-3493410

Polisförbundet, nås via 114 14

SACO, nås via 114 14

Övrig information

Anställningen:

Placeringsort: Linköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Anställning med funktion Handläggare. Tjänstebenämning handläggare för civila, polisassistent för poliser.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du tar kontakt med ansvarig HR-konsult Lisa Sköld, lisa.skold@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen