Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Teknikspecialist inom paketering till Polismyndigheten IT-avdelningen

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

11 mars 2019

Ansök senast

01 april 2019

Referensnummer

C26021/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.
Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Inom sektionen för digital arbetsplats och klientgruppen hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Uppdraget består av att hantera allt från upphandling och certifiering av hårdvara, central hantering av klientplattformar och telefoner samt flertalet kontorsapplikationer och polisens utskriftsförmåga. Vi arbetar med att förvalta och utveckla tekniken för det långsiktiga, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverara med hög tillgänglighet och god kvalitet.

Arbetsuppgifter
Till sektionen för digital arbetsplats och klientgruppen behöver vi nu förstärka teamet med en erfaren teknikspecialist inom applikationspaketering. Vi är inne i en intensiv fas där vi förnyar och rullar ut vår klientplattform med det senaste operativsystemet. Teamet skapar en enhetlig leverans av Polisens applikationsportfölj genom att automatisera installationsförfarandet av programvaror och applikationer. Vi stöttar andra produktgrupper inom it med vår expertis inom området och säkerställer att leveransen till slutanvändarna blir bra.

Du förväntas ha en tät dialog med beställare och testare för att kunna inkludera de inställningar som är lämpliga för verksamheten. I arbetet ingår även att identifiera och förebygga problem innan de skapar driftstörningar samt att åtgärda sådana om de inträffar.

Som teknikspecialist inom applikationspaketering förväntas du:
• paketera samt testa MSI, MSIX och virtualiserade applikationer
• hantera applikationer i SCCM, inklusive test och spridningar
• koordinera Polisens applikationspaketeringsprocess
• följa upp och kvalitetssäkra leveranser
• arbeta strukturerat och med avancerad felsökning
• tekniskt förvalta paketeringsmiljö med ingående tekniker och produkter
• utgöra ett stöd för uppdrag och produktgrupper inför uppgraderingar eller migreringar
• bistå verksamheten med löpande förbättringsarbete av både rutiner och processer, där du gärna kommer med idéer och tar egna initiativ
• bistå verksamheten med kunskap och möjligheter utifrån förmågor inom applikationspaketering

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• relevant högskole- eller eftergymnasial utbildning
• bred teknisk kompetens inom PC-hantering, klientinfrastruktur och Windows klientoperativsystem tex Windows 7 eller senare
• specialistkunskaper inom paketering av MSI- och virtualiserade applikationer
• djupa kunskaper i verktyget AdminStudio eller liknande
• erfarenhet av Powershell och VB-script eller liknande
• erfarenhet av paketering och distribution i stora organisationer
• god förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
• erfarenhet av arbete med Active Directory

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• erfarenhet av att arbeta med SCCM
• erfarenhet av att jobba i en statlig verksamhet
• kännedom kring drivrutiner, firmware och dess uppbyggnad
• erfarenhet av andra OS än Windows t.ex. macOS och/eller Linux

Personliga egenskaper
Det är framförallt viktigt att du har en god initiativförmåga och eget driv, parallellt med att kunna vara tekniskt skicklig. Vi tror även att du har förmåga att kunna lyfta blicken och se helheten, samt att du är engagerad, prestigelös och har goda kommunikativa egenskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Kontaktpersoner

Malin Sjödin
010-5637146

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16627

Övrig information

Övrig information
Anställningen
Arbetsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter.

Har du skyddad identitet, referenser eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med ansvarig HR-konsult HR-konsult: Annica Karlsen, annica.karlsen@polisen.se.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen