Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Bilinspektör, Trafiksektion Bergslagen med placering i Falun alt. Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län, Örebro län

Utlyst

04 november 2019

Ansök senast

19 november 2019

Referensnummer

C32788/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Bergslagen består av Dalarna, Värmland och Örebro län. Cirka 1800 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 43 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre Polisområden, en regional Utredningsenhet, en regional Operativ enhet, en Underrättelseenhet och ett Regionkansli. I Polisområdena finns Lokalpolisområden, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Trafiksektionen återfinns inom den operativa enheten på regionnivå. Inom trafiksektonen finns den yttre verksamheten mot yrkestrafik och övrig trafik. Här finns också polisiära och civila utredare för utredningsverksamhet med fokus på trafiksäkerhetsarbete.
Vidare ska trafiksektionen utgöra ett utbildnings- och mentorstöd för lokalpolisområden. Samverkan ska ske operativt med lokalpolisområden och andra lämpliga enheter i polisregionen. Extern samverkan förekommer med Trafikverket, Transportstyrelsen, Länsstyrelsen, Kronofogdemyndigheten och berörda kommuner.

Funktionerna återfinns i Värmland, Örebro och Dalarna och består i nuläget av cirka 45 medarbetare uppdelat på 7 grupper.

Verksamheten bedrivs i enlighet med den nationella trafiksäkerhetsstrategin och mot mål enligt myndighetens verksamhetsplan.

Arbetsbeskrivning

Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena hastighet, bilbälte, nykterhet, förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.

Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Som bilinspektör tjänstgör du vid regionens yrkestrafikgrupper.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:

- flygande inspektion av lätta och tunga fordon/ yrkestrafik
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- kontroll av nationella och internationell yrkesmässiga transporter
- vägning av fordon
- utredning av vissa trafikbrott
- tekniska undersökningar på fordon

Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• För funktionen relevant utbildning, exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser relevant.
• Körkort för samtliga fordonsslag (A B BE CE D)
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Erfarenhet av att använda Office-programmen

Det är meriterande om du är:

• utbildad fordonsingenjör
• certifierad besiktningstekniker eller motsvarande

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp tillsammans med andra bilinspektörer och poliser. Som person tar du ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat. Det är också en stor fördel om du har ett stort intresse för fordon

Kontaktpersoner

Leif Svensson, Rekryterande chef, 010-567 02 52
Jim Andersson, Gruppchef, 072-5486929

Fackliga företrädare

Kjell Frisdal, SACO-S, 070-356 48 71, kjell.frisdal@polisen.se
Polisförbundet, ST, SEKO nås via Polisens växel: 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 mån
Arbetsort: Falun eller Örebro
Arbetstid: Periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Bilinspektör

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19/11 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult: hampus.haettman@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen