Polismyndigheten söker senior kommunikatör till Kalmar

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Med oss kommer du utvecklas som människa och få erfarenheter för livet.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Kalmar län, Kronobergs län

Utlyst

22 november 2019

Ansök senast

19 december 2019

Referensnummer

C33322/19

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är med cirka 30 000 medarbetare Sveriges största myndighet. Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli.

Kommunikationsavdelningen har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten. Kommunikationsavdelningen har ca 190 anställda. Avdelningen består av nio enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Kommunikationsavdelningen Syd leds av en kommunikationschef och består av 28 medarbetare placerade i Malmö, Helsingborg, Lund, Ystad, Kristianstad, Karlskrona, Växjö och Kalmar. Medarbetarna är uppdelade i två grupper: Regional kommunikation och Media. Varje grupp leds av en gruppchef. I gruppen Regional kommunikation ingår kommunikatörer knutna till regionledningen, till polisområden och till regionala enheter, samt webbredaktörer, skribenter, fotografer och grafiska formgivare. I gruppen Media ingår presstalespersoner i polisområden och på ledningscentralen.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en senior kommunikatör till polisområde Kalmar Kronoberg, vilket bland annat innefattar Kalmar och Växjö. I rollen som kommunikatör för polisområdet är du placerad tillsammans med områdesledningen i Kalmar, men du kommer att arbeta över hela området. Du kommer att vara en del av polisområdets ledningsgrupp, och verka som ett stöd till såväl polisområdeschefen som till lokalpolisområdescheferna. Du arbetar med både intern och extern kommunikation, på både strategisk och operativ nivå, och i dina arbetsuppgifter ingår både att stötta cheferna i deras kommunikativa ledarskap och att självständigt och proaktivt driva och genomföra egna kommunikationsaktiviteter.
Som polisområdeskommunikatör arbetar du framför alltmed polisområdets kommunikationsbehov, men du kommer även att ha vissa regionsövergripande uppgifter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

 • Identifiera och analysera kommunikationsbehov
 • Ge råd och stöd samt delta i kommunikationsplanering
 • Samordna och stödja mediekontakter
 • Planera och bistå vid genomförandet av kommunikationsinsatser samt att stärka den kommunikativa förmågan i regionen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Högskoleutbildning inom t.ex. medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller liknande, alternativt motsvarande kunskaper som förvärvats genom arbete
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet av kommunikationsarbete
 • Minst tre års arbetslivserfarenhet i närtid av kommunikationsarbete
 • Arbetslivserfarenhet av arbete med kommunikationsstöd till chefer, ledningsgrupper och organisationer.
 • Arbetslivserfarenhet av såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete
 • Arbetslivserfarenhet av leveranser av kommunikationslösningar
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i såväl svenska som engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Arbetslivserfarenhet av ledningsgruppsarbete då du kommer att ingå i ledningsgruppen för polisområdet.
• Genom arbetslivserfarenhet har du fått mycket god förståelse för hur media arbetar och hur journalistiken fungerar
• Stor erfarenhet av att använda digitala medier i det dagliga arbetet


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en driven och erfaren kommunikatör, där positivitet och prestigelöshet är något som faller sig naturligt för dig. Du har ett tydligt fokus på att leverera effektiva kommunikationslösningar och en tydlig inriktning på leveranser. Vi ser också att du har ett strategiskt angreppssätt i ditt arbete men är inte rädd för att arbeta operativt.

Vi söker dig som:

 • Är öppen och utåtriktad, har ett gott omdöme och förmåga att skapa goda relationer, med såväl övriga medarbetare inom kommunikationsenheten som med kärnverksamheten
 • Är initiativtagande, har förmågan att se och förekomma kommunikationsbehov på ett proaktivt och planerat sätt.
 • Är självgående och flexibel, med förmågan att klara av snabba omställningar och leverera under press.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Charlotte Hansson, tfn 0708-525 073
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emma Kvarfordt, tfn 073-088 27 51.

Fackliga företrädare

Fredrik Berg, SACO, tfn 010-563 91 37;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Kalmar (men rör dig i hela Polisregion Syd)
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt
Funktion: handläggare med funktion som kommunikatör, Kommunikationsavdelningen, Kommunikationsavdelningen Syd, Regional kommunikation grupp 1

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast torsdag den 19/12 2019 I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr C33322/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen