Forensiker explosivämnen, NFC Linköping

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare till Kemigruppen som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas. Gruppen består idag av 11 medarbetare och hör till Kemi- och tekniksektionen.

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

29 november 2019

Ansök senast

26 december 2019

Referensnummer

C33377/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Verksamheten har sitt huvudsäte i Linköping och finns även i Stockholm, Göteborg och Malmö. Antalet anställda är sammanlagt cirka 500 personer. NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. NFC har även ansvaret för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Dessutom ansvarar NFC för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom det forensiska området. Idag består NFC av nio sektioner med verksamhet inom områden som informationsteknik, biologi, droganalys, kemi och teknik, samt ett kansli.

NFC expanderar och nu söker vi medarbetare till Kemigruppen som vill arbeta i en organisation som växer och utvecklas. Gruppen består idag av 11 medarbetare och hör till Kemi- och tekniksektionen. I gruppen utförs bl.a. undersökningar av glas, färg, explosivämnen, materialundersökningar, tändsatspartiklar och kulpennpasta.

Kemi- och tekniksektionen
Kemi- och tekniksektionen vid NFC i Linköping arbetar med klassisk kriminalteknik. Inom kemi- och teknik utförs främst olika typer av jämförelser, exempelvis av vapen, fingeravtryck, fibrer, skospår, däck, inbrottsverktyg, explosivämnen, färger, glas och kulor. Dessutom ansvarar sektionen för forskning och utveckling, expertstöd samt utbildning inom sektionens olika ämnesområden. Sektionen har cirka 100 anställda och är indelad i tio grupper.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen påvisande av explosivämnesrester i material som tillvaratagits av polisen i samband med brottsutredningar, men även identifiering av explosivämnen mm. I arbetet ingår bl.a. mikroskopi, instrumentanalyser, våtkemiska tester mm. Visst utvecklingsarbete inom området samt utbildning av personal inom rättsväsendet kan bli en del av arbetsuppgifterna. Ytterligare undersökningstyper inom Kemigruppen kan bli aktuellt.
Du kommer att ha direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och vid behov svara som sakkunnig i domstol.

Kvalifikationer

KRAV
Vi vill att du som söker har:
•Akademisk examen på magister-/masternivå med inriktning inom kemiområdet eller
motsvarande efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt
•Förmåga att urskilja detaljer samt ett fullgott färg-, siffer-- och bokstavsseende
•Goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår
att dokumentera och redovisa utförda
undersökningar
•Goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift

MERITERANDE
Det är meriterande ifall du har:
• Erfarenhet inom explosivämnesområdet
• Erfarenhet av materialbestämning inom (FTIR, Raman, SEM/EDX)
• Erfarenhet inom metodutveckling

PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetet ställer krav på att du har hög arbetskapacitet och kan planera och organisera ditt arbete. Det är viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. Vidare förväntas du med enkelhet kunna tempoväxla när situationen kräver det.

Därför söker vi dig som :
•Har god kommunikationsförmåga och trivs i att verka i en lärande miljö
•Är produktionsorienterad
•Öppen för återkoppling, nya perspektiv, och självutveckling
•Har god samarbetsförmåga
•Kan arbeta såväl självständigt och även i grupp
•Är ansvarsfull, noggrann och pålitlig
•Har god analytisk förmåga
•Har god prioriteringsförmåga och är kvalitetsmedveten

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet!

Kontaktpersoner

Annika Carlsson, Rekryterande chef, Tfn: 010-562 82 04
Silvia Toth, HR-konsult 

Fackliga företrädare

Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00 

Saco-S Nils Hydén, 010-56 282 42

Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78 

SEKO Polisen Ehrenfried Jäschke, 010-56 221 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Snarast och enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under
https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev . I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på
www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen