Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Vi söker Förundersökningsledare till Polisens kontaktcenter i Nässjö

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Förundersökningsledare till Polisens kontaktcenter i Nässjö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län

Utlyst

05 november 2019

Ansök senast

25 november 2019

Referensnummer

C32810/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens kontaktcenter (PKC) i region Öst tillhör organisatoriskt Operativa enheten och är just nu en del av en nationell kontaktcenterlösning.
PKC har i uppdrag att ge snabb och rättssäker service till medborgarna. Våra möten med våra medborgare ska präglas av tillgänglighet, engagemang och effektivitet som är nyckelord i Polisens värdegrund.

PKC-sektionen består av sektionschef, gruppchefer, förundersökningsledare (FU-ledare) samt operatörer. Sektionen är etablerad i Nässjö. Vi söker nu dig som vill arbeta som FU-ledare vid PKC med placeringsort Nässjö. Eventuellt kan det finnas möjlighet för arbete på annan ort inom region Öst.

PKC-sektionen är under utveckling och går mot att ta en mer aktiv del i polisens brottsutredande uppdrag samtidigt som PKC knyts närmare mot regionens ledningscentral. PKC tar emot merparten av de anmälningar gällande brott, förluster och tips som inkommer till Polisen. PKC är en central del av polisens service till allmänheten och ska för telefon- samt internetanmälningar vara det första steget i en effektiv och kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess.

I utvecklingen för PKC så kommer samarbetet med övriga delar av polisens verksamhet bli allt tydligare och tillsammans med regionsledningscentralen (RLC) och växeln utgöra en tydlig kontaktyta mot våra medborgare som en integrerad del i kärnverksamheten.

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter består av att agera och driva ärenden som inkommer till regionen i nära samarbete med operatörer, interna eller externa kontakter samt med utredningsavdelningar i Region Öst. Du ansvarar för att ta beslut utifrån juridiska bedömningar och kvalitetssäkring av inkomna ärenden i utredningsprocessen. Du kommer att fatta beslut om förundersökning ska inledas eller inte, besluta om inledande utredningsåtgärder samt vägleda och ge direktiv till operatörer vid t.ex. målsägande eller vittnesförhör och övriga utredningsåtgärder. Du samverkar på ett naturligt sätt med andra enheter, brottsamordningsfunktioner och RLC. Du som FU-ledare arbetar tillsammans med operatörerna och stödjer och utvecklar dem i deras arbete.

Tjänsten ger en god helhetssyn över hela polisens verksamhet och en bred kompetens i och med att PKC hanterar alla typer av ärenden. Som förundersökningsledare fungerar du som spindeln i nätet och tycker att det är utmanande och utvecklande.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONSKRAV:

Vi söker dig som:

 •  Är Polis enligt polisförordningen eller har akademisk examen inom juridik alternativt juridisk utbildning med inriktning mot straffrätt som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Har några års arbetslivserfarenhet
 • Har goda datakunskaper
 • Har god kunskap i engelska, både i tal och skrift
  Har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift i svenska

MERITERANDE:

 • Förundersökningsledarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som kan anses som likvärdig
 • Har arbetslivserfarenhet av utredningsarbete
 • Erfarenhet av utredning inom Polismyndigheten
 • Kunskap om polisens datasystem särskilt DurTvå
 • Kunskap om polisens nationella utredningskoncept PNU och polisens underrättelse modell PUM

PERSONLIGA EGENSKAPER:

Vi söker dig som har förmågan att arbeta under tidvis hög belastning utan att göra avkall på kvalitet. Du är flexibel, stresstålig och har en god förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du ska kunna hantera arbetet lika bra självständigt som i grupp. Du är driven och med stor nyfikenhet engagerar du dig i dina arbetsuppgifter.

Arbetet ställer vidare krav på att du kan se helhetsperspektiv, har förmåga att analysera samt skapa struktur och ordning.

För att klara av arbetsuppgifterna krävs det också att du har lätt för att kommunicera och har en god samarbetsförmåga med arbetskamrater på olika nivåer.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.     

Kontaktpersoner

Roger Löfgren, Sektionschef PKC Region Öst: 010-56 863 00
Ingela Moberg TF Gruppchef: 073-053 32 15

Fackliga företrädare

Rebecca Wennström, ST: 073-0975709
Jan Tuvesson, SEKO Polisen: 076 134 93 10 jan.tuvesson@polisen.se
Polisförbundet: nås via 11414
Saco: nås via 11414

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Nässjö. Eventuellt kan det finnas möjlighet för arbete på annan ort inom region Öst.
Arbetstid: Periodplanerad. Funktionen innebär periodplanerad arbetstid som för närvarande sträcker sig från kl. 0645 – 2330, måndag – söndag; vilket kan komma att förändras över tid.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult; Marie Wilen 010-5665621

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen