Internetinhämtare till PO City, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

29 november 2019

Ansök senast

20 december 2019

Referensnummer

A587.445/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm city omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholms stad samt Lidingö stad. Polisområdet består av två lokalpolisområdena Södermalm och Norrmalm samt ett antal sektioner och kansli. LPO Norrmalm är till antalet medarbetare Sveriges största. Det geografiska området besöks dagligen av miljontals människor vilket naturligtvis bidrar till stora polisiära utmaningar på alla nivåer.

Brottsligheten är under ständig förändring vilket ställer höga krav på utredare. Du kommer därför ges möjligheter till kompetensutveckling genom formell utbildning men även deltagande i nationella konferenser samt expertgrupper.
Då digital bevisning finns att hitta i alla brottstyper och därför måste vi på Polisen ha en bred kompetens samt förmågan att utreda alla ärenden och brott som anses vara principiellt viktiga för myndighetens utveckling. Vi strävar efter att prova nya metoder i utredningssyfte samt att vi ständigt försöker testa rådande lagstiftning för att utveckla utredningsverksamheten.
Vi söker därför nu en internetinhämtare som kommer att arbeta med komplexa cyberbrott.

Arbetsbeskrivning

Som internetinhämtare på Sektionen för operativt stöd 2 är din huvudsakliga arbetsuppgift att bistå i brottsutredningar samt spaningsärenden med inhämtning och bevissäkring av digitalt bevismaterial från internet.

Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Bedriva uppdragsbaserad internetinhämtning av digital information
 • Assistera polisområdets utredande resurser med internettekniskt komplicerade åttaganden (ex. analys av webbhistorik i telefon- och datortömningar)
 • Utforma förhörsfrågor och/eller biträda vid förhör med frågor som berör ämnesområdet.

Uppdraget kan även innebära biträde med andra utredningsåtgärder

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • Eftergymnasial utbildning inom området IT, statsvetenskap, statistik, datavetenskap eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Mycket goda och breda IT-kunskaper, exemplifiera i ditt CV
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av OSINT-arbete (Open source intelligence
 • Programmeringskunskaper inom exempelvis Shell Scripts eller Linux
 • Insikt i ämnesområdets speciella juridiska förhållanden
 • Grundläggande kunskaper kring den brottsutredande processen

Personliga egenskaper
Förmåga att hantera utredningar med stora mängder digitala bevis.

Du ska vara flexibel och ha mycket god förmåga att samverka och bibehålla relationer. Rollen ställer krav på att du har en hög integritet med ett starkt sekretessmedvetande. Som person har du en fallenhet för att fånga upp detaljer och se samband i stora mängder information. Du kommer verka som specialist på ditt område, därför ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga. Som person är du uthållig för periodvis hög arbetsbelastning och har förmåga att hantera utredningar med stora mängder digitala bevis. För att trivas och bli framgångsrik i arbetet är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetsprov kan förekomma under rekryteringen.

Kontaktpersoner

HR-konsult: Daisy Nordin, 0730738662, daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för SACO-S, Kent Svärd tfn 010-56 34 211
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92
SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66

Övrig information

Placering
Tillsvidareplacering
Placeringsort: Stockholm, Kronoberg
Tillträde: Omgående
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Ansökan
Skicka in din ansökan till jobb.stockholm@polisen .se och märk din ansökan med A587.445/2019
Övrig information
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen