Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Erfaren IT-arkitekt till Polisens Ledningscentralsystem!

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

04 november 2019

Ansök senast

25 november 2019

Referensnummer

A568.367/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 860 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Sektionen Operativa verksamhetssystem vid polisens it-avdelning ansvarar för flertalet It-system som den operativa polisverksamheten använder dagligen. Gruppen Ledningscentralsystem ansvarar för bland annat ärendehanteringssystemet och kommunikationssystemet som används på landets ledningscentraler. Vi arbetar medarbetardrivet, i nära samverkan med den operativa verksamheten och med övriga It-avdelningen. Uppdragen bedrivs i linjeverksamheten vilket innebär att vårt uppdrag innehåller såväl utveckling, omvärldsbevakning som renodlad förvaltning.

En arbetsdag kan variera mycket, men består ofta av att rita och beskriva arkitekturer, stämma av dem med övriga intressenter och därefter fastställa dem.

När nya system/infrastrukturer ska realiseras, deltar IT-arkitekten vid olika planeringsmöten för att förklara detaljer och svara på frågor. En viktig del i arbetet är också att dokumentera infrastruktur såsom nätverk, servrar, brandväggsregler mm.

I rollen som arkitekt ska du:

·       Leda, dokumentera och samordna arkitekturarbetet i flera system/tjänster

·       Utarbeta arkitekturer för nya system/tjänster inklusive infrastruktur

·       Förvalta och underhålla fastställda arkitektur-beskrivningar för systemet/tjänsten

·       Förse intressenter med relevanta beskrivningar av områdets arkitektur

·       Efterleva gällande principer och riktlinjer

·       Omvärldsbevaka

·       Bereda och ta fram underlag till beslut

·       Kunna samverka konstruktivt med andra IT-förvaltningar inom Polisen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Utbildning inom teknik eller datavetenskap/systemvetenskap, Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som relevant
  • Du ska även ha ett flertalet aktuella års arbetslivserfarenhet som IT-arkitekt inom större organisation.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Önskvärt med erfarenhet inom några av följande verktyg/miljöer:

·       Sparx Enterprise Architect

·       Standarder såsom XML, TOGAF

·       Microsoft Visio

 

Meriterande

 Det är meriterande om du är/har kunskaper ex. inom:

·       Cortex eller annat kommunikationssystem

·       TETRA radiostandard

·       Windows servrar och nätverk

·       Säkerhetslösningar

·       Nätverkskunskap, TCP/IP

·       It-arkitektsutbildning

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en driven arkitekt inom området för samhällskritiska system nära verksamheten. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är förändringsbenägen och öppen att ta dig an uppgifter utanför rollen samt intresserad av ett agilt arbetssätt. Du är strukturerad och är van att jobba självgående. Hos oss är det självklart att man har är engagerad, effektiv och tillgänglig i sitt förhållningssätt till verksamheten samt kollegor, chefer och andra medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?  Välkommen att kontakta gruppchef Robert Bergh, robert.bergh@polisen.se.

Fackliga företrädare

Saco-S: Fredrik Bergh, tfn 010-563 91 37

Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10

ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50

Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27 

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och bidrar till att skapa förtroende för polisen.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast måndagen den 25 november 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Märk din ansökan med dnr A568.367/2019  i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen