Samordnare inom trafik till regionala operativa avdelningen, Region syd

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

28 november 2019

Ansök senast

19 december 2019

Referensnummer

C33443/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten region syd har cirka 4 700 medarbetare. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

 

Operativa enheten består utöver trafikprocessledningen av regionala ledningscentralen, polisens kontaktcenter, operativa sektionen, sektionen för insatsstyrkan och gränspolissektionen.

 

Trafikprocessledningens övergripande uppdrag är att stödja regionens lokalpolisområden i arbetet med trafiksäkerhet och trygghet i trafiken samt de trafikgrupper som arbetar med yrkestrafiken genom kontroll av kör- och vilotider, fordons beskaffenhet, last, vikt, mått och tillstånd samt farligt gods. Processledningen arbetar i sin tur för att skapa bättre förutsättningar för polisområdena att bedriva den trafikverksamheten. Arbetet fokuseras på kompetensförsörjning, samverkan och kommunikation och samordnas via en regional processledare.

 

Nu söker vi en samordnare för ett nära samarbete med vår processledare, för att stötta i den regionala trafiksamordningen.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare arbetar du nära och tillsammans med regionens processledare för att inrikta, koordinera och följa upp polismyndighetens trafikverksamhet. En viktig del i arbetet är att stödja arbetet med den nationella trafikstrategin.

 

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat att samordna kompetensbehov inom trafikområdet. Du håller dig uppdaterad och informerar i regionen när det sker förändringar inom Trafiklagstiftningen. Tillsammans med processledaren för trafik ansvarar du även för regionens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete inom trafikområdet.  

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ta fram och pedagogiskt sammanfatta efterfrågad statistik och beslutsunderlag
  • Eftersöka och sprida förändringar i trafiklagstiftningen
  • Samordning, planering och uppföljning av kompetensbehov inom hela regionen

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren finner relevant, t.ex. stadsvetenskap, beteendevetenskap eller säkerhetsarbete
  • B-körkort för manuellt växlad bil

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • Erfarenhet av samverkan med samhällsaktörer
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från myndighet
  • Utbildning inom/erfarenhet av trafiksäkerhetsarbete

Personliga egenskaper

Rollen ställer krav på att du är självgående i ditt arbetssätt. Du skapar och upprätthåller god struktur för att angripa dina arbetsområden och driva processer framåt.

Då du kommer ha mycket kontakt med övriga delar av vår verksamhet liksom många kontaktytor hos andra samhällsaktörer ställer det också krav på att du är relationsskapande, har god kommunikation och agerar på ett serviceinriktat sätt.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Peter Hellqvist, peter.hellqvist@polisen.se eller 0733-483 921

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Annika Carlsson, annika-m.carlsson@polisen.se eller 0725-066 762

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Therese Lindgren, 0702 87 89 99, theres.lindgren@polisen.se

Fackförbundet ST nås via st.region-syd@polisen.se 

SEKO Polisen nås via seko-polisen.syd@polisen.se

SACO-S nås via saco-s.regionsyd@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om 12 månader. Kan komma att förlängas.

Arbetsort: Malmö, Toftanäs

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Samordnare, Regionala operativa enheten, region Syd

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 december 2019. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen