Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Spaningsledare till Grova brott, utredningssektionen, Region syd

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

05 november 2019

Ansök senast

26 november 2019

Referensnummer

A557.322/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Malmö söker nu en Spaningsledare till Utredningssektionen, Grova brott. A557.322/2019

Polisområde Malmö består av lokalpolisområdena Malmö Norr och Malmö Söder. På Polisområdet finns även sektionerna, Kansli, Utredningsjour, Utredningssektion samt Brott i nära relation.

Utredningssektionen i Malmö även kallad Grova Brott har ansvaret för de grövsta brotten i Malmö. Vi består idag av 5 utredningsgrupper samt 4 spaningsgrupper. Förutom gruppchefer har vi arbetsledare såsom Utredningsledare samt Spaningsledare som leder verksamheten på sektionen.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Spaningsledare ansvarar du i huvudsak för att:

 • Utöva arbetsledning inom Spaningsprocessen därigenom hålla utsättningar för spaningspersonal
 • Skapa en helhetsbild genom analys över pågående spaningsoperativa insatser samt prioritera inriktning
 • Säkerställa att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten
 • Sköta kontakter med övriga aktörer, som t.ex. åklagare, andra myndigheter och samverkansparter både nationellt och internationellt. I detta ses den regionala samverkan som särskilt viktig.

Du ska även aktivt hålla dig uppdaterad med aktuell utveckling inom ditt kompetensområde. Detta kan ske genom samverkan samt att delta i utbildningar eller besöka andra myndigheter eller mässor både nationellt som internationellt.

Som Spaningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.

Rollen som Spaningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva operativa ärenden samt utredningar framåt. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. Du har också ett nära samarbete med Utredningsledare i pågående utredningar. Du kan komma att ingå i sektionens beredskap.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Polisexamen
 • FU-ledarutbildning och är behörig FU-ledare

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat som spaningsledare eller gruppchef på en spaningsenhet
 • Erfarenhet av arbete i underrättelsebaserad spaningsoperativ verksamhet. I detta inbegrips spaningsarbete med hjälp av hemliga tvångsmedel samt den nationellt fastställda personspaningsmetodiken NPS
 • Vana av att bereda för beslut om och att hantera resultat av hemliga tvångsmedel
 • NPS utbildning
 • Utbildad i Buster och Target 360
 • Erfarenhet av internationell samverkan

För att fungera väl som Spaningsledare ser vi att du har följande:

 • Samarbetsförmåga - Arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Är en utpräglad lagspelare som har förmåga att få fram det bästa hos varje individ, hitta styrkorna i teamet och använda dessa på bästa sätt.
 • Uthållig - Förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.

 • Kommunikation - Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper, är tydlig i sin presentationsteknik. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar situationen. Är bekväm med att presentera information muntligt och att hantera verktyg för presentation.

 • Stabil - Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på sätt saker. Kan utan problem byta fokus om så behövs.

 • Relationsskapande - Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. Hög social kompetens och förmåga att skapa ett gott samarbete med andra myndighetsföreträdare, media samt allmänhet.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Kontaktpersoner

För frågor kring tjänsten vänligen kontakta:

Claes-Arne Hermansson, claes-arne.hermansson@polisen.se, 0708-95 30 07

För frågor om processen vänligen kontakta:

Annika Carlsson, annika-m.carlsson@polisen.se, 0725-06 67 62

Fackliga företrädare

SACO nås via Kjell Frisdal, 070-356 48 71, kjell.frisdal@polisen.se
Fackförbundet ST nås via Jörgen Mårtensson, 010-561 61 18
SEKO Polisen nås via Monica Veberg, 070-549 11 35
Polisförbundet nås via polisens växel, 144 14

Övrig information

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Spaningsledare

Sekretess och säkerhet

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 26/11 2019. Märk din ansökan med ref.nr. A557.322/2019 i mailets ärendemening.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A557.322/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm

Behandling av personuppgifter

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen