Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare, Lpo Solna

Civila och polisiära utredare sökes till Ungdomsgruppen och Mängd/vuxengruppen Lpo Solna.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

08 november 2019

Ansök senast

22 november 2019

Referensnummer

C32483/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten består av sju polisregioner varav Region Stockholm har ca 6 680 anställda. Region Stockholm är uppdelat i fyra polisområden, Nord, City, Syd och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

PO Stockholm Nord är indelat i mindre lokalpolisområden: Solna, Vällingby, Rinkeby, Järfälla, Sollentuna, Täby och Norrtälje. Lpo Solna består av Solna och Sundbybergs stad med totalt 120 000 invånare. Variationen i Lpo Solna är stor; allt från Sveriges nationalarena för fotboll, norra Europas största shoppingcenter och Sveriges kanske trafiktätaste vägsträcka, till natursköna Hagaparken där Sveriges tronarvinge kronprinsessan Victoria bor och Sundbyberg centrums småstadsidyll. I Lpo Solna finns även Hallonbergen och Rissne, som av NOA klassificerats som prioriterade områden.

På Lpo Solna finns fyra utredningsgrupper: tre grupper med inriktning på mängdbrottslighet samt vissa grova brottsutredningar och en grupp med inriktning på ungdomsbrottslighet. De tre första grupperna utreder brott med vuxna gärningsmän medan ungdomsgruppen utreder brott där målsäganden och/eller misstänkt är under 18 år. Ungdomsgruppen har även en mindre operativ grupp som arbetar långsiktigt och brottsförebyggande med ungdomar i lokalpolisområdet.

Som polisiär utredare kommer det att finnas möjlighet till flexibilitet i arbetet och stötta den yttre gruppen vid särskilda arbetsuppgifter/insatser. Vi hanterar en stor variation av ärenden, allt från trafikbrott till tillgreppsbrott, narkotikabrott, rån och grövre våldsbrott.

Utredningsgrupperna består av utredare, förundersökningsledare, administratörer och gruppchef. Arbetet sker under ledning av Fu-ledare från både Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten.

Vi söker nu ett flertal utredare, både civila och polisiära, till både ungdom- och vuxengrupperna. Du kommer att arbeta med såväl enklare utredningar som mer omfattande och komplicerade utredningar beroende på kunskapsnivå.

Arbetsbeskrivning

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Utredningsarbete såsom förhör med målsägare, vittnen och misstänkta.
• Handlägga ärenden där frihetsberövade personer förekommer.
• Inom lokalpolisområdet medverka vid gemensamma utredningsinsatser och åtaganden gentemot polisområdet.
• Samverka med åklagare, vårdnadshavare och socialtjänst.
• Hemliga tvångsmedel.

Du kommer att genomföra förhör på häkten och arrester samt genomföra husrannsakningar eller andra utredningsåtgärder utanför polisstationen. Arbete med frihetsberövade personer förekommer.

Mycket av utredningsarbetet bedrivs offensivt både enskilt och i team. Teamen består av både poliser och civila utredare under ledning av en förundersökningsledare och en gruppchef. Utredningsarbetet sker även med andra verksamhetsområden inom Lpo Solna. Eftersom mycket arbete bedrivs i team är det en förutsättning att du fungerar bra i gruppsammanhang.

Arbetet som utredare är av mycket varierande karaktär och väldigt flexibelt och grupperna är måna om att behålla sin operativa förmåga. Du kommer att vara med och planera och genomföra de tillslag vi utför.

En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är nyfiken, kan ta egna initiativ och har ett strukturerat arbetssätt. Arbetstempot i grupperna är högt, och en vilja att bidra till ett positivt arbetsklimat värderas därför mycket högt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Svensk Polisexamen och/eller Gymnasieexamen.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• B-körkort.

Det är meriterande om du även har:

• Utredningsvana.
• Akademisk examen.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
• Förmåga att uttrycka dig i tal på andra språk än svenska och engelska.
• Goda datakunskaper och kunskaper i Officepaketet.

Personliga egenskaper:

Du har god analytisk förmåga och du tar ansvar för dina utredningar. Du har god förmåga att söka, tolka och använda dig av de lagar, regler och bestämmelser som styr en brottsutredning. Då tjänsten innebär att kunna hantera parallella utredningar så kan du hantera stress, du är ordningsam, har stor arbetskapacitet och kan konsten att prioritera. Du har god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten, har hög ansvarskänsla och är engagerad. Mängdbrottsutredares och ungdomsutredares arbete präglas av många kontakter med såväl arbetskamrater, brottsutsatta, misstänkta, olika skydds-och frivilligorganisationer, målsägandebiträden, advokater och åklagare varför dina kommunikativa och sociala förmågor kommer att ställas på prov.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Susan Ahonen, Rekryterande chef Mängd/vuxengruppen Lpo Solna

010-563 03 72, susan.ahonen@polisen.se

Jimmy Andersson, Rekryterande chef Ungdomsgruppen Lpo Solna

010-563 10 87, jimmy-pe.andersson@polisen.se

Erika Sandell, HR konsult

010-563 73 65, erika.sandell@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Solna, Stockholm.
Arbetstid: Veckoplanerad 40 timmar/vecka. Viss kväll- och helgtjänstgöring förekommer.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Handläggare, Region Stockholm, PO Stockholm Nord, Lpo Solna, grupp 531360UT1-3.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Uppge i din ansökan om du är intresserad av att arbeta som mängdbrottsutredare eller ungdomsutredare.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen