Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Utredare (Polis) till vuxenutredningsgrupp vid Lpo Sollentuna, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

04 november 2019

Ansök senast

18 november 2019

Referensnummer

C32701/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Stockholm har ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Nord ligger geografiskt i Region Stockholm. Lokalpolisområde Sollentuna utgörs av kommunerna Sollentuna, Upplands Väsby samt Sigtuna. Europaväg 4 (E4) löper genom hela lokapolisområdet. Befolkningsmängden är sammanlagt ca 160 000. Bebyggelsen varierar från villaområden med relativt hög medelinkomst till områden som är socialt utsatta.

Lokalpolisområde Sollentuna har varierande typer av problematik och utmaningar. Exempelvis är ett område att betrakta som benämns utsatt område och ett benämns som riskområde (rapport NOA HD 5800-93/2018: Utsatta områden-sociala risker, kollektiv förmåga och oönskade händelser). Utmaningarna varierar, liksom i de flesta lokalpolisområden, mellan ungas kriminalitet och kriminella nätverk som har stor påverkan på lokalsamhället.

Arbetsplatsen är belägen i Sollentuna polishus, Tingsvägen 7, Sollentuna – nära pendeltåg, bussar, E4:an, Norrortsleden samt Sollentuna Centrum, med ett stort utbud av butiker och restauranger. Vi lägger stor vikt på att arbetsmiljö och trivsel. Både i polishuset och i närområdet finns goda möjligheter till friskvård och fysisk träning.

Arbetsbeskrivning

hanterar vuxna misstänkta. Som utredare kommer du att hantera ärenden gällande allt från enklare brott av mängdbrottskaraktär och till grova rån och grova våldsbrott. Många ärenden hanterar du på egen hand, men allt oftare krävs att flera utredare tar sig an ett ärende tillsammans, särskilt när det gäller gruppernas arbete med ärenden där misstänkta frihetsberövats eller ska frihetsberövas.

Ofta genomförs utredningsstödjande åtgärder till Grova brott-, Jour- samt Brott i nära relation-sektionerna och vi samverkar även med regionala enheter, med andra lokalpolisområden och det egna lokalpolisområdets olika verksamheter – en självklar och viktig del av vårt uppdrag.

Som utredare kommer du hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänka, såväl som att verkställa husrannsakningar och hämtningar till förhör samt en mängd andra utredningsåtgärder. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, till exempel med åklagare, juridiska ombud och socialtjänst.

Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete där du möter kvalificerade arbetsuppgifter under stort mått av eget ansvar.

I Sollentuna kommer du ges tid och stöd för att successivt kunna växa in i utredarrollen även om du inte har tidigare utredningserfarenhet – vårt breda utredningsuppdrag ger oss den möjligheten och vi fördelar ärenden efter kunskapsnivå, fallenhet, utrymme samt intresse.

Arbetet sker främst under kontorstid men emellanåt krävs kvälls- samt helgarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
- Polisexamen
- God datavana
- Goda kunskaper i det svenska språket, både muntligt och skriftligt
- B-körkort

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet från utredningsarbete av grova brott eller arbete vid Jour- eller BIN-sektion eller liknande.
- Erfarenhet av att tolka och tillämpa lagar och regler
- Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel.
- Erfarenhet och/eller utbildning av brottsutredningar och förhör/förhörsmetodik
- Ytterligare språkkunskaper utöver svenska, engelska och nordiska språk kan vara meriterande
- Erfarenhet från andra verksamhetsgrenar inom polisen

Personliga egenskaper
En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du är analytisk och strukturerad. Arbetet ställer stora krav på självständighet samtidigt som du måste ha god samarbetsförmåga och fungera väl i grupp. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt förväntas du vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa kontakt och dialog. För att du ska trivas på arbetet måste du vara noggrann samt kunna hantera situationer som emellanåt är komplexa och pressade tidsmässigt. Det är även viktigt att du har ett tydligt rätts- och säkerhetsmedvetande och förmåga att sätta dig in i andras situation. Vi söker dig som är engagerad och bidrar med ett positivt förhållningssätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Gruppchef Johan Smedberg, 010-56 318 55
HR-konsult: Agneta Santesson, 073-0725874

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, vanligtvis dagtid måndag till fredag, med möjlighettill flex.

Tillträde: Enligt överenskommelse
Övrigt: Anställningen kräver svenskt medborgarskap
Funktion: Utredare, Polismyndigheten, Region Stockholm, PO Nord

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Agneta Santesson tfn 073-0725874, agneta.santesson@polisen.se


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetsäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt datasskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https:/polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Agneta Santesson tfn 073-0725874, agneta.santesson@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen