Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Verkställighetshandläggare med placering på Skavsta flygplats

Är du redo för en större uppgift?

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

01 november 2019

Ansök senast

15 november 2019

Referensnummer

C32747/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Gränspolissektionen i region öst består för närvarande av åtta arbetsgrupper med placeringar i regionens samtliga tre polisområden Jönköping, Östergötland och Södermanland. Arbetet bedrivs inom tre verksamhetsområden: Gränskontroll, Verkställigheter och Inre utlänningskontroll.

Inom gränspolissektionen finns två utredningsgrupper som arbetar med verkställighet av utlänningsärenden. Verkställighetsgrupperna handlägger Migrationsverkets överlämnade ärenden på tvång samt avvikna personer med verkställbart beslut om avvisning, utvisning eller överföring enligt Dublinförordningen. I grupperna handläggs även domstols dom om utvisning från anstalterna inom de tre länen samt Polismyndighetens egna avvisningsbeslut.

Arbetsbeskrivning

Som verkställighetshandläggare utreder du och verkställer utvisnings- och avvisningsbeslut. Arbetet innebär bland annat möten med människor i utsatta situationer vilket ställer stora krav på dig att agera med respekt för den enskilda människan men även med stor integritet och förståelse för det uppdrag vi har.

Som verkställighetshandläggare är ditt uppdrag att utreda och skapa förutsättningar för återvändandet till det land beslutet avser. Inom uppdraget kommer du ha kontakter med andra myndigheter och organisationer både inom och utanför Sverige.

För att möta framtida förväntningar ser vi att du är öppen för att utreda brott kopplade till utlännings-och gränsärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Polisexamen eller annan för tjänsten relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet av utredningar som huvuduppdrag från myndighet eller försäkringsbranschen
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Körkort med B-behörighet för manuellt växlad bil

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Utbildning i utlänningsrätt, rättegångsbalk och brottbalk
  • Ytterligare språkkunskaper som arbetsgivaren finner relevant, t ex arabiska, ryska, tyska, franska

 

Personliga egenskaper

  • Ansvarstagande - Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppsätt och driver sina processer vidare. Att hjälpa och stötta varandra i våra ärenden är en självklarhet.
  • Samarbetsförmåga - Arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Kommunikation - Talar klart, välformulerat och engagerat i enskilda möten och små och stora grupper. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar situationen.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta tillförordnad gruppchef Magnus Larsson tfn. 010-566 99 44

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Fackförbundet ST, SACO och SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Skavsta flygplats

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion: Handläggare gräns

 

Säkerhets- och sekretessmedvetenhet

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult, Annika Carlsson, annika-m.carlsson@polisen.se eller 0725-06 67 62.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen