Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare till Underrättelsesektionen, Noa med inriktning bedrägeri, Stockholm

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

08 oktober 2019

Ansök senast

28 oktober 2019

Referensnummer

A516.262/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare som ska arbeta mot internetrelaterad brottslighet med inriktning bedrägeri som är relationsskapande, självgående, ihärdig och kreativ. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Den problembild Polisen har att hantera blir alltmer komplicerad i takt med att internet växer som brottsarena. Brotten sker snabbt och nätverken är internationella och det är därför centralt att kartlägga informationsdelningsnätverken och aktörerna. Vi söker en erfaren handläggare som kan vara med och driva underrättelsearbetet gällande dessa frågor. Som handläggare hos oss trivs du med att arbeta i en verksamhet med snabba perspektivskiften och tempoväxlingar, och med allt från strategiskt långsiktigt arbete, till minutoperativa åtgärder. Vill du vara med och göra skillnad och hjälpa till att effektivisera arbetet mot de nätverk som står bakom den organiserade brottsligheten inom bedrägeri?

Internetrelaterad brottlighet är under ständig förändring och denna roll inom bedrägeri blir en ny och viktig inriktning inom arbetsgruppen. Detta ställer höga krav på handläggare som jobbar mot denna typ av brott och du kommer därför ges stora möjligheter till kompetensutveckling i din roll genom utbildning och deltagande i internationella konferenser och expertgrupper.

Beskrivning av arbetsplats
Nationella operativa avdelningen (Noa) har ett processansvar för myndighetens brottsbekämpande verksamhet samt funktionsansvar för viss verksamhet. Den nationella operativa avdelningen ansvarar även bl.a. för den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot grov organiserad brottslighet, är nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, m.fl. Avdelningen består av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli, samt ekobrottskansliet.
Underrättelseenhetens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den underrättelseledda polisverksamheten, såväl nationellt som internationellt. Enhetens verksamhet har både en strategisk och en operativ inriktning. Enheten består av underrättelsesektionen, sektionen för underrättelsesamordning och finanspolissektionen.

Arbetsbeskrivning

Efter introduktion och viss utbildning kommer du att arbeta självständigt som handläggare mot inriktningen bedrägeri. Här arbetar du såväl strategiskt som operativt med allt ifrån bred samhällsanalys till kartläggningsuppdrag och konkreta operativa ärenden. I arbetet strävar inriktningarna efter att arbeta nära kärnverksamheten men stor del av arbetet sker i internationell samverkan, bland annat i Europolsamarbetet, samt med forskare och andra externa samhällsaktörer.


I arbetet ingår det huvudsakligen att:

 • Inhämta, bearbeta och analysera information för att skapa operativa och strategiska underlag och rapporter
 • Lägesfölja och fördjupa problembeskrivningar, samt göra bedömningar av olika brottsfenomen
 • Skapa dialog och nära samarbete med externa och internationella samverkansparter samt verksamheten i polisregionerna
 • Vara expert i sakfrågan för Sveriges räkning i Europolsamarbetet
 • Föredra lägesbilder och utvecklingsförslag för beslutsfattare på olika nivåer och i olika forum, såväl internt som externt
 • Fungera som en länk mellan underrättelsesidan och det operativa arbetet
 • Koordinera underrättelser nationellt och internationellt

Arbetet vid underrättelsesektionen kan medföra tjänsteresor såväl nationellt som internationellt, inte sällan med kort varsel.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Polisexamen, eller eftergymnasial utbildning som arbetsgivare bedömer relevant, alternativt motsvarande kunskaper som förvärvats genom arbete
 • Minst tre års yrkeserfarenhet som arbetsgivare bedömer relevant
 • Erfarenhet av att ha skrivit beslutsunderlag och rapporter som legat till grund för beslut.
 • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Utbildning eller arbetslivserfarenhet av virtuella betalningsmedel
 • Erfarenhet av att samordna, koordinera och driva projekt eller operativa ärenden
 • Erfarenhet av arbete inom underrättelsestyrd verksamhet
 • Erfarenhet av arbete inom aktuellt brottsområde inom brottsbekämpande verksamhet.
 • Erfarenhet av att arbeta mot organiserad eller gränsöverskridande brottslighet.

I denna roll ser vi att du självgående och är relationsskapande då det är enkelt och faller sig helt naturligt för dig att skapa kontakter och underhålla relationer. Du arbetar ihärdig med dina arbetsuppgifter och har en förmåga att förbli motiverad och effektiv trots eventuella bakslag eller besvikelser. Du kan på ett kreativt vis hitta nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Karin Askengren, tfn 010-56 412 74.
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emma Kvarfordt, tfn 073-088 27 51.

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 010-56 348 81;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid (enligt 5:2)
Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt
Funktion: handläggare underrättelse, Nationella operativa avdelningen, Underrättelseenheten, Underrättelsesektionen, grupp 4

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast måndag den 28/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 201/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 201/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

I denna rekryteringsprocess kan tester användas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen