Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Administratör PO Nord, Lpo Solna

test

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

10 oktober 2019

Ansök senast

17 oktober 2019

Referensnummer

C 31912/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Stockholm har ca  7 000 anställda. Regionen består av fyra polisområden City, Syd, Nord och Gotland samt regionala enheter och ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen. 

Polisområde Stockholm Nord är indelat i sju lokalpolisområden vilka är Solna, Vällingby, Rinkeby, Järfälla, Sollentuna, Täby och Norrtälje.

Lokalpolisområde Solna består av Solna och Sundbybergs stad. Antalet invånare är ca 128 000 och stadigt ökande. Variationen i lokalpolisområdet är stor.

Allt från Sveriges nationalarena för fotboll, norra Europas största shoppingcenter och Sveriges kanske trafiktätaste vägsträcka, till natursköna Hagaparken där Sveriges tronarvinge kronprinsessan Victoria bor och Sundbyberg centrums småstadsidyll.

I lokalpolisområdet finns även Hallonbergen och Rissne, som av NOA klassificerats som prioriterade områden. 

Verksamheten på lokalpolisområde Solna består av en receptionsgrupp, en passgrupp, stöd- och servicefunktioner, tre utredningsgrupper samt åtta BF/IGV-grupper

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att arbeta och utvecklas inom Polismyndigheten? Vi söker nu administratörer till Solna lokalpolisområde. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Som administratör på utredningsgruppen i Lpo Solna kommer du att arbeta med varierande uppgifter för att stödja utredarna och vara dem behjälpliga i deras administrativa arbete. Du kommer t.ex. att hantera allmänna handlingar, skriva APM-protokoll, hantera tidslistor och hjälpa till att maska dokument. En viktig del av ditt arbete kommer att vara att boka förhörsrum, tolkar, socialtjänst, försvarare med flera samt att förkalla till förhör. Du kommer att vara kontaktyta med socialtjänsten, skolor och andra samverkanspartners. Andra arbetsuppgifter är att arkivera skivor, dokument, videoförhör, journaler mm. Det är önskvärt att du kan arbeta med kontaktförbud. Dessutom kan övrigt administrativt arbete och diverse service tillkomma efter behov. Visst utredningsstöd kan förekomma liksom enklare förhör.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Gymnasieexamen eller avslutad och godkänd gymnasieutbildning från   högskoleförberedande program/linje.
 Minst 2 års erfarenhet av administrativt arbete
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Officepaketet

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Högskoleutbildning i juridik, kriminologi eller från universitetskurser som   arbetsgivaren bedömer som relevant
• Arbetat vid statlig myndighet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
• Förmåga att uttrycka dig i tal på andra språk än svenska och engelska
• B-körkort

Personliga egenskaper

Rollen som administratör ställer stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga då du kommer att ha många olika kontaktytor där det krävs att du som person är serviceinriktad och har en tydlig kommunikation. Arbetsuppgifterna kräver även att du är en strukturerad och mål- och resultatorienterad person som ser helheten. Rollen ställer stora krav på personlig mognad, integritet och lojalitet. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Jan Åke Ahlgren,tfn 010-5630748

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14. 

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Solna, Stockholm.
Arbetstid: Veckoplanerad 40 timmar/vecka. Helgtjänstgöring kan förekomma.
Funktion: Administratör, Region Stockholm, PO Nord, Lpo Solna, Utredning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Polismyndigheten behandlar de personuppgifter som du lämnar till myndigheten för att kunna handlägga din ansökan på ett effektivt och rättssäkert sätt. Polismyndigheten är enligt 5 kap. 2 § offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) skyldig att registrera allmänna handlingar. Dina uppgifter sparas i maximalt två år och kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost till Hr-konsult Agneta Santesson, tfn 073-0725874 Polismyndigheten.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen