Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Analytiker till brottssamordningsverksamheten i Borås

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en analytiker till vårt team i Borås som har en god analytisk förmåga, är serviceinriktad och strukturerad.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

29 oktober 2019

Ansök senast

19 november 2019

Referensnummer

A549.691/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. 

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.  

Polisområde Älvsborg omfattar tio kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: Alingsås och Borås. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.Vid utgången av 2019 ska polisområdet ha cirka 460 anställda.

Region Väst söker nu analytiker till brottssamordningsverksamheten inom polisområde Älvsborg, med placering i Borås.

Arbetsbeskrivning

Polismyndigheten har beslutat om ett enhetligt uppdrag och struktur för arbetet med brottssamordning. Brottssamordning innefattar två processer - operativ brottsanalys och forensisk analys. Det innebär systematiska analyser av brottsligheten för att identifiera brottsmönster, tillvägagångssätt och jämföra spår från brottsplatser, i syfte att undersöka om det finns gemensamma faktorer som kan tyda på seriebrottslighet. Exempel på operativ brottsanalys är analyser och samordning av brott med samma modus operandi, identifiering av trender samt identifiering och analys av seriebrott. Forensisk analys är exempelvis sammanställning och jämförelser av spår från olika brottsplatser.

Huvudinriktningen för arbetet med brottssamordning ska vara mobil organiserad brottslighet som rör sig över stora geografiska områden. Att brotts samordna brott innebär att arbeta med operativ- och forensisk analys utanför ärendeflödet.

Det ska finnas en regional brottssamordningsfunktion organiserad vid regionens utredningsenhet samt en brottssamordningsfunktion på polisområdesnivå vid samtliga fem polisområden. Vid lokalpolisområden ska det finnas en förmåga till brottssamordning utifrån den lokala problembilden.

I arbetet ingår att:

·     Bearbeta, identifiera och analysera inkomna brottsanmälningar utifrån vissa prioriterade och beslutade brottskoder och avgränsningar

·         Skapa översiktsbilder för nyinkomna brottsanmälningar/ärenden och genomföra brottsanalys i ett sammanhang, tillsammans med relevant underrättelseinformation och träffrapporter

·         Fortlöpande utbyta/samverka om brott lokalt, regionalt och nationellt

·         Analysera information från händelsen, identifiera modus operandi

·         Läsa och registrera träffrapporter

·         Värdera och jämföra spårträffar

·         Sammanställa och analysera spår samt övrigt material i misstänkta brottsserier

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

·         Eftergymnasial examen inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant, till exempel samhällsvetenskap eller informationsteknik

·         Mycket goda IT-kunskaper och god vana i Officepaketen

·         Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

·         God förmåga att uttrycka dig på engelska i tal och skrift                

·         Körkort lägst klass B, då resor i tjänsten förekommer.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

·         Kunskap och erfarenhet ifrån verksamhetsuppdrag som innebär att information sammanställs och analyseras. 

·         Erfarenhet av utredningsarbete, gärna ifrån offentlig verksamhet.

·         Erfarenhet av att inhämta, hantera och analysera information

·         Erfarenhet av att både skriftligt och muntligt presentera resultat av analyser.

·         Erfarenhet av analys och visualiseringsprogram

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och vi söker dig som är:

·         Är serviceinriktad

·         Har en god analytisk förmåga

·         Har ett utvecklat sinne för struktur och metodik

·         Tar ansvar och arbetar självständigt

·         Har en god förmåga till samverkan och samarbete 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Lennart Widerfeldt

Olof Bjurmark

Nås via polisens växel 114 14

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Paula Salman

Paula-amira.salman@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Provanställning gäller enbart ifall du inte redan är anställd inom polismyndigheten.

Arbetsort: Borås

Arbetstid: Dagtid med flex

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Analytiker, Region Väst, PO Älvsborg placering Borås, Utredningssektionen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.vast@polisen.se senast den 19/11 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A549.691/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A549.691/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen