Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Analytiker till Underrättelseenheten

Underrättelseenheten i Region Stockholm ansvarar för underrättelseverksamheten i Stockholms län och Gotland. Underrättelseverksamhetens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser till den övriga polisverksamheten.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 oktober 2019

Ansök senast

30 oktober 2019

Referensnummer

A518.076/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisen är underrättelseledd och en central del i detta är de analyser som ska ge en grund för planering och åtgärder. Analysprodukter tas fram i olika tidsskalor och har som huvudsyfte att utgöra underlag för beslut om åtgärder regionalt eller lokalt. Analysverksamheten omfattar ett brett område där inriktningsbeslut, lägesbilder, metodutveckling, och underrättelseanalys av operativ karaktär är några av komponenterna.

Arbetsbeskrivning

Arbetet förutsätter att du analyserar och sammanfattar stora mängder information, dels på egen hand och dels i projektform där du samarbetar med andra. Huvudsakliga arbetsuppgifter för en analytiker är att utifrån givna och avgränsade uppdrag skapa beslutsunderlag för olika ledningsnivåer. I analytikerns roll ingår även att, utifrån uppmärksammat behov, initiera uppdrag inom beslutade inriktningar. I detta ingår att;

-  inhämta, bearbeta och analysera relevant information

-  ta fram underlag för beslut rörande strategiska och/eller operativa åtgärder.

-  presentera underlagen skriftligen och muntligen

- delta i arbetet med att metodutveckla underrättelsearbetet

Kvalifikationer

Vi söker dig som;

  • har akademisk examen med inriktning mot samhällsvetenskapliga och/eller beteendevetenskapliga ämnen eller motsvarande relevant utbildning
  • har mycket goda kunskaper i svenska, både muntligen och skriftligen
  • erfarenhet av arbete med inriktning på underrättelsearbete, analyser, utredningar, projektledning eller utvärderingar.

Meriterande
Det är meriterande om du har;

  • erfarenhet av att ha jobbat med/inom Polisen
  • erfarenhet av att ha jobbat inom annan myndighet, främst inom brottsbekämpande myndighet
  • erfarenhet av underrättelseverksamhet
  • har stor vana av informationshantering

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann, engagerad och social samt har hög integritet och sekretessmedvetenhet. Vi ser gärna att du är nyfiken och har hög initiativförmåga, samtidigt som du har en mycket god förmåga till kritiskt och konstruktivt tänkande.

Du ska vara utvecklings- och förändringsbenägen, samt ha en hög inlärningsförmåga.

Du måste kunna arbeta både självständigt och i grupp i en flexibel miljö, vilket ibland innebär att hantera uppdrag med kort framförhållning under tidpress och parallellt med andra uppdrag.

Då en stor del av arbetet präglas av samarbete och kontakter både internt och externt kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta

Jessica Krüger, tfn 0708-951149 eller Jeanette Bennet, tfn  0733-315972.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare (SACO, ST, SEKO) nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Mer om anställningen

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald, och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Arbetsplats: Kungsholmen i Stockholm. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Tester/arbetsprov kan komma att göras i samband med intervju.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt offentlighetsprincipen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med Din ansökan bestående av personligt brev och CV senast den 30 oktober 2019. Vi tar endast emot bilagor i format .doc eller .pdf. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Skicka din ansökan via e-post till: jobb.stockholm@polisen Märk din ansökan med dnr. A518.076/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A518.076/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Vid frågor kontakta ansvarig HR-konsult Katarina Andersson, tel. 076-112 93 85.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen