Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Arrestantvakt till Lokalpolisområde Eskilstuna

Är du redo för en större uppgift? Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Till lokalpolisområde Eskilstuna söker vi nu en arrestantvakt.

Organisation

Polisregion Öst

Län

Jönköpings län, Södermanlands län

Utlyst

09 oktober 2019

Ansök senast

23 oktober 2019

Referensnummer

C31997/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 30 000 medarbetare. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Det är en förutsättning för rättsäkerhet, rättstrygghet och för polisen legitimitet i samhället.

Polismyndigheten är indelad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar och rikspolischefens kansli. Polisområde Södermanland är en del av Polisregion Öst och är indelad i tre lokalpolisområden (LPO): Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping.

Till lokalpolisområde Eskilstuna söker vi nu en arrestantvakt.

Arbetsbeskrivning

Arbetet bedrivs i samarbete med polisområdets övriga verksamhet. Du placeras i gruppen Stöd/Service 2 i lokalpolisområdet. Gruppen består av 13 arrestantvakter och en gruppchef. Som arrestantvakt kommer du bevaka omhändertagna och gripna personer när de vistas i arrestavdelningen eller då transport av frihetsberövade genomförs. Du kommer sköta bevakning och transport till, från och under häktesförhandlingar. Du bistår polispersonal vid visiteringar samt i förekommande fall vid olika provtagningar. Du kommer även att bemanna anmälningsupptagningen där du kommer i kontakt med allmänhet och hjälper dem med de ärenden de har. Du kommer att upprätta anmälningar och annan dokumentation i polisens datasystem. Arbetstempot kan stundtals vara högt när det är många människor som är föremål för olika typer av frihetsberövande eller som besöker anmälningsupptagningen. Arbetet bedrivs dygnet runt, alla dagar om året.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Har gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Har körkortsbehörighet B
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet
 • Har god datorvana och erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • Har kunskaper i engelska, främst i tal och förståelse

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av arbete i arrest och med godkänd arrestantvaktsutbildning
 • Ordningsvaktutbildning
 • Erfarenhet från arbete inom Kriminalvården
 • Erfarenhet av behandlingsarbete
 • Ytterligare språkkunskaper, utöver svenska, engelska samt de nordiska språken
 • Utbildning/erfarenhet i/av polisiära datorsystem

I rollen som arrestantvakt behöver du besitta en hög servicekänsla och ha förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och arbetskamrater. Du har god moral samt förmåga att sätta gränser och vara tydlig. Du har en god prioriteringsförmåga, kan hantera stress och behåller ett strukturerat arbetssätt även vid arbetstoppar. Utöver det ska du ha en human människosyn samt en hög känsla för rättssäkerhet. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Magnus Askerlund, 010-56 689 11, magnus.askerlund@polisen.se.

Fackliga företrädare

Jan Tuvesson, Seko Polisen, 0761-34 9 310
Polisförbundet Region Öst, ST AnnBritt Jansson, samt SACOs representanter nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Eskilstuna
Arbetstid: Periodplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult: Natalie Hansson, natalie.hansson@polisen.se alternativt 073-052 88 16.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen