Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Brottsförebyggande samordnare till regionkansliet i Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

22 oktober 2019

Ansök senast

06 november 2019

Referensnummer

C32402/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en brottsförebyggande samordnare till regionkansliet i Polisregion Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionkansliets uppgift är att stödja regionpolischefen med planering och uppföljning av verksamheten på övergripande nivå. Regionkansliet har tillsammans med polisområdeskanslierna verksamhetsansvar för att stödja lokalpolisområdena med det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet i samverkan med länsstyrelser, kommuner och andra samverkansaktörer.  

Arbetsbeskrivning

Brottsförebyggande samordnaren vid regionkansliet ska tillsammans med den nyinrättade funktionen Regional brottsförebyggande samordnare och polisområdenas brottsförebyggande samordnare:

  • stödja det lokala brottsförebyggande arbetet,
  • säkerställa att det brottsförebyggande arbetet inom polisregionen bedrivs utifrån kunskapsbaserade arbetsmetoder och arbetssätt,
  • samverka med Länsstyrelsens samordnare för social respektive situationell prevention samt Länsstyrelsens samordnare för utsatta EU-medborgare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen eller akademisk utbildning som t.ex. kriminologi eller annan samhällsvetenskaplig inriktning
  • God förmåga att uttrycka dig såväl skriftligt som muntligt

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av kommunal- eller statlig verksamhet
  • Erfarenhet av extern samverkan

Vi söker dig som både vill utveckla verksamheten och som vill utvecklas i din yrkesroll. Funktionen innebär mycket samverkan både internt och externt, och därför ser vi gärna att du har förmåga att bygga och förvalta goda relationer. Vidare innebär funktionen att du har en personlig mognad och ett högt sekretessmedvetande. Arbetet kräver att du god analytisk förmåga och att du har ett gediget intresse av brottsförebyggande arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: chef Ewa Scherlin 070-301 25 57  

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Nathalie Salle, HR Direkt, tfn 073-040 87 64.

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växeln, tfn 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm.

Arbetstid: Flextid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion: Samordnare, Region Stockholm, Regionkansliet, Verksamhetsstyrning och analys, Kansligrupp 2.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 november. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen