Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Civil handläggare för särskilt utsatta brottsoffer till Noa

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

30 september 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

182/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationellt it-brottscentrum har mer än dubblerats i storlek de senaste tre åren och inryms nu i helt nya lokaler i kvarteret Kronoberg, belägna på Kungsholmen i Stockholm. Det är en modern arbetsplats som erbjuder ett stort utbud av arbetsuppgifter och flexibilitet

Genom högt engagemang, tillgänglighet och effektivitet strävar vi efter att erbjuda en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet, lärande och utveckling genom att tillvarata alla medarbetares engagemang och kompetens. Som anställd i Sveriges största myndighet uppmuntras du till eget ansvarstagande och personlig utveckling.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. Läs mer om polisen på www.polisen.se

Arbetsbeskrivning

Efter introduktion och utbildning arbeta självständigt som handläggare på desken vid Nationellt It-Brottscentrum. Arbetet består dels av efterforskning och inhämtning av information från alla typer av källor med fokus på att inleda förundersökning avseende dokumenterade sexuella övergrepp mot barn samt att handlägga förfrågningar till informationsägare på internet med fokus på utredningar avseende brott mot särskilt utsatt brottsoffer. Vidare ingår att bedöma och bearbeta information avseende sexuella övergrepp mot barn på internet där en förundersökning eventuellt kan inledas.. För att nå ett bra resultat i arbetet krävs ett nära samarbete med sektionens övriga anställda samt andra samarbetspartners.

I arbetsuppgifterna ingår det att:

 • Bedöma, registrera, bearbeta och sprida utrednings-och underrättelseinformation.
 • Inhämta information från internet
 • Handlägga underrättelseärenden och initiera förundersökningar.
 • Bedöma material avseende sexuella övergrepp mot barn på internet
 • Arbeta i DUR2, SURFA2
 • Samarbeta med och handlägga information från nationella och internationella samarbetspartners
 • Besvara it-brottsrelaterade frågeställningar
 • Företräda polismyndigheten nationellt och internationellt
   

Resor förekommer, både in- och utrikes, även med kort varsel.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av underrättels- eller utredningsverksamhet.
 • Gedigen datorvana.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet avseende it-brottslighet
 • Kunskap om internets uppbyggnad
 • Erfarenhet av att strukturera, analysera och sammanställa stora informationsmängder
 • Erfarenhet av samverkan med myndigheter och andra organisationer och yrkesgrupper
 • Ytterligare språkkunskaper, gärna språk som talas inom EU
 • Erfarenhet av informationsinhämtning från internet
   

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av spännande och utmanande arbetsuppgifter samt vill vara med i uppbyggnaden av verksamheten vid Desken på Nationellt IT-brottscentrum. I arbetet vid Desken kommer du att utgöra en viktig kugge i arbetet mot internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn.

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och engagerad. Dessutom är du mål-och resultatinriktad och du sak kunna acceptera toppar av intensivt arbete. Du måste trivas med att arbeta i grupp och ha lätt för att etablera och vidmakthålla kontakter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och samarbetsförmåga.

I samband med anställningsförfarande kommer tester att genomföras.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Gruppchefen Jörgen Härberg, tfn 010-56 412 47.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Anna Owens, SACO, tfn 010-563 48 81; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKOPolisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Informationsmöte

Måndagen den 14 oktober 2019 kl.18.00 kommer vi ha ett informationsmöte i Sal 200 i Polishuset Kvarteret Kronoberg, Stockholm. Ingång Kungsholmsgatan 45.

Då presenterar vi de aktuella verksamhetsgrenarna och ni får chansen att ställa frågor.

Anmälan sker till: kontakt-it-brott.noa@polisen.se senast den 10 oktober 2019 kl. 23.59.

Ange namn och personnummer vid anmälan och ta med legitimation till mötet.

Dina personuppgifter kommer att behandlas enligt GDPR och raderas efter mötet är avslutat.

OBS: Adressen används endast för anmälan, vi kommer inte att svara på ev. frågor.

Anställningen:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Kungsholmen
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 21 oktober. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 182/19 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 182/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Jobba med särskilt utsatta brottsoffer

Skuggad person som höjer sin hand i ett slag mott utsatt

Just nu söker vi dig som vill arbeta som utredare, analytiker eller it-forensiker med ett genuint intresse att arbeta med särskilt utsatta brottsoffer. Vi ser gärna att du som söker har en akademisk examen inom juridik, beteendevetenskap eller samhällsorienterade ämnen. Sök efter lediga tjänster som utredare, analytiker eller it-forensiker inom exempelvis området brott i nära. Fler tjänster kommer att fyllas på eftersom. 

Jobba med särskilt utsatta brottsoffer, medarbetare berättar

Sök jobb. Filtrera efter län, kommun eller del av organisationen

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen