Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Civil utredare till Trafiksektion Bergslagens utredningsgrupp

Vi söker nu en utredare till Utredningsgruppen vid Trafiksektion Bergslagen. Vi ser att du ska vara genuint intresserad av trafikverksamhet.

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Dalarnas län

Utlyst

07 oktober 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

C31860/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområdena i sitt grunduppdrag. Operativa enheten står för spetskompetens och vi bedriver en regionsövergripande verksamhet på framkant för att öka tryggheten för såväl medborgare som medarbetare. Operativa enheten består av specialistkompetenser inom områdena Trafik, Specialsökshundar, Gränspolis, Regionledningscentral, NIK samt Polisens kontaktcenter.

Vi strävar efter att ha hög kompetens i vårt övervaknings- och utredningsarbete och vi arbetar med ett omfattande teknikstöd. Trafiksektionen består av specialistutbildade trafikpoliser och bilinspektörer fördelade på 6 yttre grupper varav 3 yrkestrafikgrupper och 3 trafiksäkerhetsgrupper. En yrkestrafikgrupp och en trafiksäkerhetsgrupp utgår från respektive polisområde, Örebro, Värmland och Dalarna.

Trafiksektionen har även en utredningsgrupp som utreder sektionens egeninitierade ärenden samt regionens dödsolyckor i trafiken.

Trafikarbetet vid sektionen sker enligt Polisens nationella trafiksäkerhetsstrategi och samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen, Kronofogdemyndigheten, Tullverket och åklagarmyndigheten

Vi söker nu en utredare till Utredningsgruppen vid Trafiksektion Bergslagen. Vi ser att du ska vara genuint intresserad av trafikverksamhet. En stor del innefattar att självständigt hantera den administration som ingår i uppdraget och att självständigt ansvara för att uppdatera sig på gällande lagstiftning.

Arbetsbeskrivning

I arbetet som utredare i trafikgruppen ingår att:

• Utreda dödsolyckor och allvarliga trafikolyckor inom polisområdet
• Utreda brott som initierats av den egna trafikgruppen, t.ex yrkestrafikbrott

Arbetet leds av en trafikförundersökningsledare som är direkt kopplad till trafikgruppen.
Som utredare hos oss arbetar du självständigt och aktivt med dina ärenden i samråd med förundersökningsledare. Du förväntas arbeta aktivt både enskilt och i grupp.

När du kommit in i din yrkesroll lär du dig att bedöma och föreslå utredningsåtgärder i det enskilda fallet. Förhör är en naturlig del av utredningsarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Gymnasieexamen eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig
• God datorvana
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
• B körkort

Det är meriterande om du har:

• Trafikutredarutbildning
• Kunskap om och erfarenhet av rättskedjan
• Erfarenhet av utredningsarbete, gärna brottsutredning
• Erfarenhet av arbete med Polisens IT-system
• Erfarenhet eller kännedom om Lean Production

Personliga egenskaper:

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

- Du är flexibel och driven med stort engagemang och ett positivt förhållningssätt
- Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta i team såväl som självständigt
- Du har god förmåga att sammanställa och analysera material och information
- Du kan arbeta mot uppställda mål och fokusera på lösningar
- Du har ett självgående och initiativtagande arbetssätt

Vi tror att de bästa resultaten presteras av positiva medarbetare som delar med sig av sin personlighet och sina kunskaper, och som därmed bidrar till trivseln på arbetsplatsen. Vi är måna om att hålla ett gott arbetsklimat gentemot varandra.

Kontaktpersoner

Leif Svensson, Rekryterande chef, 010-567 02 52

Fackliga företrädare

Kjell Frisdal, SACO-S, 070-356 48 71, kjell.frisdal@polisen.se
ST, SEKO, Polisförbundet nås via växeln: 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Falun
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Utredare

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten (endast för extern annonsering utanför polisen.se och intrapolis)
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen