Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Förundersökningsledare till brott i nära relation, placering Södermalm Stockholm

Är du Förundersökningsledare och vill bidra till att göra människors vardag tryggare?

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

30 oktober 2019

Ansök senast

20 november 2019

Referensnummer

C32588/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Brott i nära relation (vuxna) tillhör sektionen Utredningssektion 1 i Polisområde City. Vårt upptagningsområde är City, Lidingö och Hammarby sjöstad. Under samma sektion finns även Barnahus Stockholm vilka vi har ett gott och tätt samarbete med.  Vi är organiserade i två utredningsgrupper som var och en leds av en gruppchef. Grupperna samarbetar dagligen med varandra och jobbar mycket tillsammans i olika team. Till varje grupp hör av en polisiär förundersökningsledare. Du kommer att bli en av tre polisiära förundersökningsledare på vår arbetsplats. Vi handlägger olika ärenden från ofredanden till mord som sker i nära relation.

Arbetsplatsen är centralt belägen i fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 13 på Södermalm och ligger bredvid Södermalmspolisens lokaler som inkluderar ett mycket bra gym. Arbetsplatsen ligger i hjärtat av Södermalm där du har direkt närhet till såväl många olika kommunikationsmedel som trevliga restauranger och butiker.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare ansvarar du tillsammans med övriga förundersökningsledare för att de ärenden som inkommer till BIN Vuxen samordnas, utreds och prioriteras i rätt ordning. Dessutom kommer du om det behövs kvalitetsgranska förundersökningsprotokoll innan de förs över till åklagare.

Du har en mycket viktig roll både i det interna samarbetet mellan förundersökningsledarna, gruppcheferna, medarbetarna och BOPS (Brottsoffersamordningen) samt extern samverkan med åklagare och andra samverkanspartners. Våra ärenden leds huvudsakligen av särskilt utsedda åklagare men våra polisiära förundersökningsledare har också ett stort ärendesansvar. Åklagarna förlägger en del av sin arbetstid hos oss på regelbunden basis vilket gör att samarbetet fungerar extra bra.

Du är knuten till båda utredningsgrupperna och kommer vid behov även svara som gruppchef när ordinarie gruppchefer inte finns på plats. Du ska vara tillgänglig för att vägleda, svara på frågor och arbetsleda utredarna i deras arbete.

Som förundersökningsledare är du ansvarig för att följa upp, utvärdera och bedöma utvecklingen i arbetet med att förbättra utredningsresultaten tillsammans med gruppcheferna.

Du ska ta aktiv del angående hur utredarna lägger upp sitt arbete och även tillsammans med gruppcheferna ansvara för gruppens utveckling och förmåga att samarbeta effektivt. Du coachar, motiverar samt engagerar medarbetarna.

Då du som Förundersökningsledare bedömer ärendet kan du behöva hålla förhör och utföra andra tjänsteåtgärder.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med handräckningen, brottsofferhandläggare och i förekommande fall också personsäkerhetsgruppen. I takt med ett mer digitalt samhälle samarbetar vi också mycket med IT-forensiska avdelningen.

Arbetet präglas av många kontakter med såväl arbetskamrater, brottsutsatta, misstänkta, socialtjänst, olika skydds-och frivilligorganisationer, målsägandebiträden, advokater och åklagare varför dina kommunikativa och sociala förmågor kommer att ställas på prov.

Kvalifikationer

Kvalifikationer/Krav

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polisexamen eller gymnasieexamen.

  • Polismyndighetens nationella utbildning avseende förundersökningsledning alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Utredningserfarenhet av brott i nära relation eller andra grova brott.

  • Erfarenhet av yttre verksamhet inom Polismyndigheten

  • Goda IT-kunskaper och erfarenhet av arbete i polisens interna datasystem.

  • Ytterligare språkkunskaper utöver engelska och nordiska språk.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen är det viktigt att du som person är trygg i dig själv och har empatisk förmåga. Du har en god förmåga att överblicka, prioritera och kommunicera information. Vi ser även att du är lösningsfokuserad och trivs med att arbeta både enskilt och i grupp. Du behöver kunna hantera stress och situationsanpassa ditt arbete med gott omdöme.

Vi ser gärna att du har ett stort engagemang för dessa ärendetyper och har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterande Chef: Gruppchef Markus Antonsson markus.antonsson@polisen.se, 010-5633275 eller 073-331 59 95,
Gruppchef Kerstin Karlström kerstin.karlstrom@polisen.se 010-563 37 55 eller 070-301 25 65.

Ansvarig HR-konsult Sara Holmqvist sara.holmqvist@polisen.se, 073-040 98 71.

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Anställningens omfattning: 100 %

Arbetsort: Rosenlundsgatan 13, Södermalm Stockholm

Arbetstid: Dagtid vardagar med flextid.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Funktion: Utredare, Polismyndigheten, Region Stockholm, Polisområde City. Brott i nära relation.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen