Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Förundersökningsledare till Polisen Lokalpolisområde Ystad

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

09 oktober 2019

Ansök senast

30 oktober 2019

Referensnummer

C31990/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Södra Skåne är ett av polisområdena i region Syd. Vi har verksamhet från Simrishamn i öster till Lomma i väster i 13 kommuner. I området finns fyra lokalpolisområden (Ystad, Trelleborg, Kävlinge och Lund).

Lokalpolisområde Ystads utredningsenhet har ansvar för polisområdets mängdbrottsutredningar, trafikärenden och ungdomsärenden. Begreppet mängdbrott innefattar många olika typer av brott, såsom stölder, rån, misshandel, narkotika och vapenbrott. LPO Ystad har två utredningsgrupper och vi söker nu förundersökningsledare till en av dessa.

Arbetsbeskrivning

I rollen som förundersökningsledare ansvarar du i huvudsak för att fu-leda trafikärende (50%), ungdomsärende och mängdbrottsärende.

 • Utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i samråd med gruppchef.
 • Fatta beslut i eller utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande/delegation.
 • Stödja och coacha den utredande personalen.
 • Koordinera och skapa en helhetsbild över pågående utredningar.
 • Säkerställa att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.
 • Medverka i utbildningsinsatser och utvärdering av verksamheten.

Kvalifikationer

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet och inom ramen för detta bidra till att göra hela Sverige tryggt och säkert.

Till uppdraget som förundersökningsledare ska du ha:

 • Polisexamen eller annan akademisk examen eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen.
 • Dokumenterad kunskap om brottsutredningsprocessen och bevisvärdering från inre eller yttre tjänst.
 • Dokumenterad erfarenhet av självständigt brottsutredande arbete från inre eller yttre tjänst under minst 6 månader.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • B-körkort (manuell växel)

MERITERANDE

Det är meriterande om du har:

 • Polisens nationella förundersökningsutbildning. (NFU)
 • Polisens korta utbildning för förundersökningsledning.
 • Dokumenterad erfarenhet av rollen som förundersökningsledare.
 • Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning under minst 3 månader.
 • Kunskap om polisens centrala utredningssystem såsom DurTvå, RAR, MR/BR och STATUS.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utredning av brottslighet. Tjänsten som förundersökningsledare ställer höga krav på eget ansvar. Arbetet kan vara mycket intensivt och kräver att du är flexibel med förmåga att snabbt strukturera, planera och prioritera ärendeflödet utifrån verksamhetens helhetsperspektiv. Du har en god förmåga att fatta beslut, en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vidare krävs det att du är lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt.

Du behöver kunna se ett helhetsperspektiv och ta tillvara medarbetarnas kunskap för att utveckla verksamheten.

Du skall vara skicklig på att använda och förmedla din kunskap, lämna direktiv och visa ett gott omdöme. Även under tidspress.

Du ska ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Du har ett starkt engagemang, är lyhörd och engagerar dig gärna i medarbetardrivet förbättringsarbete. 

Arbetet kräver att du har stor personlig mognad och du behöver kunna både se och aktivt arbeta med din egen och andras utvecklingspotential.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

 • Gruppchef Utredning 2: Beatrice Wetterberg, 010-5617194
 • Gruppchef Utredning 1: Charlotte Lindh, 010-5615183

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta:

Fackliga företrädare

SACO-S: Kjell Frisdal, Telefon: 010-56 162 77, Mobil: 070-356 48 71, kjell.frisdal@polisen.se

Seko Polisen, Polisförbundet, ST inom Polisen nås via Polisens växel

Övrig information

• Arbetsort: Ystad
• Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders inledande provanställning kan komma att tillämpas.
• Anställs som: Polisinspektör (polis), Handläggare (civil)
• Antal: 1
• Omfattning: Heltid
• Arbetstid: Flex
• Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen