Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Gruppchef till LPO Malmö Norr

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

10 oktober 2019

Ansök senast

07 november 2019

Referensnummer

C32040/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Gruppchef/Fu-ledare vid utredningsverksamheten vid, LPO Malmö Norr,

Region Syd.Lokalpolisområde Malmö Norr har ca 300 anställda. Lokalpolisområdet består av sammanlagt 25 grupper inom BF/IGV, utredning och stöd/service. Verksamheten utgår från fyra olika stationer. Lokalpolisområdets gränser följer stadsdelsområde Innerstaden och Norr med ca 149 000 invånare. Detta innebär en relativt begränsad geografisk yta men med ett område som är särskilt utsatt.  I lokalpolisområdet ryms det mesta av Malmös krogliv, dessutom ett stort antal allmänna sammankomster och offentliga tillställningar vilket genererar ett stort inflöde av tillståndsansökningar. 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som vill arbeta som gruppchef inom utredningsverksamheten i lokalpolisområde Malmö Norr med inriktning trafikutredning. Ditt uppdrag blir att utifrån ett coachande, motiverande och stöttande förhållningssätt skapa förutsättningar för din grupp att lyckas. I ditt ledarskap är du ett föredöme genom ditt engagemang, din förmåga till empati och ditt intresse för människor. I ditt arbete är det självklart att du arbetar för mångfald och likabehandling inom alla områden. Du är rak och tydlig, står för dina åsikter och ditt agerande överensstämmer med det du säger. Du är tillgänglig för dina medarbetare inte minst i svåra situationer.

Som chef för utredningsgrupp, trafik, vid LPO Malmö Norr,

ska du:

 • inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
 • ingå i LPO Malmö Norrs ledningsgrupp
 • ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
 • ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
 • företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten
 • ansvara för administrativa uppdrag som planering, utredningsärenden och beredningsärenden

Är du:

 • verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
 • arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
 • ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer

har du

 • minst sex månaders  erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
 • polisexamen i enlighet med Polisförordning (2014:1104) eller motsvarande utbildning som polismyndigheten ser som likvärdig för att klara uppdraget
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

meriterande är om du har:

 • erfarenhet av trafikarbete

besitter du

 • förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
 • förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
 • förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
 • förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
 • förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
 • förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Se kravprofil här

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och bedömd fallenhet för uppdraget

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av C Lpo Malmö Norr, Andy Roberts, 0733-48 33 28 eller tf bitr Mathias Nilsson, 0733-483027

Fackliga företrädare

SACO, Kjell Frisdal, 010-56 141 67

Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35

Polisförbundet och ST nås via polisens växel 11414

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning som inspektör alt. handläggare med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid Malmö
 • Antal annonserade arbetstillfällen: 1
 • Arbetstid: Dagtid, flex
 • Omfattning: Heltid

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd ta kontakt med HR-konsult Linda Eriksson, linda.eriksson3@polisen.se.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen