Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Gruppchef till Utredning 1, LPO Västervik, PO Kalmar Kronoberg

Polisområde Kalmar Kronoberg söker gruppchef till gruppen Utredning 1, Lokalpolisområde Västervik med placeringsort Oskarshamn.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Blekinge län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län

Utlyst

11 oktober 2019

Ansök senast

31 oktober 2019

Referensnummer

C31705/2019

Arbetsplatsbeskrivning

I polisområde Kalmar Kronoberg ingår hela Kalmar län och Kronobergs län. Geografiskt är detta region Syds största polisområde och det är också ett av de största i landet. Polisområdet är indelat i fem lokalpolisområden - Västervik, Kalmar, Nybro, Växjö och Ljungby.

Lokalpolisområde Västervik består av sex kommuner, där Västerviks kommun är huvudorten. Övriga kommuner är Oskarshamn, Vimmerby, Hultsfred, Mönsterås och Högsby. Lokalpolisområdet är region syds största sett till ytan. I Lokalpolisområde Västervik finns det sju BF/IGV grupper, två stöd/service grupper och två utredningsgrupper. Utredningsgrupperna är placerade i Västervik och Oskarshamn, men Västervik har även personal placerad i Vimmerby och Oskarshamn i Mönsterås.

Nu söker vi dig som vill leda lokalpolisområdets utredningsgrupp i Oskarshamn. Du ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp och samverkar framförallt med övriga utredningsgruppchefer inom polisområdet. I rollen som gruppchef ansvarar du för den utredningsverksamhet som bedrivs vid lokalpolisområdet.

Beroende på lokalpolisområdets stora yta och antalet kommuner fördelar vi utredningsärenden på alla utredare oavsett organisatorisk tillhörighet.Som gruppchef för utredningsgruppen i Oskarshamn kommer du att få leda utredningar både gällande mängdbrott, såväl som grova brott och relationsärenden. Du har verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar för gruppen.

Arbetsbeskrivning

Som chef för Utredningsgruppen

ska du
• inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
• tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
• ingå i lokalpolisområdets ledningsgrupp
• ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
• ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
• företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

är du
• verksamhetsansvarig - genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
• arbetsgivare - du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
• ledare - utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential.

Kvalifikationer

har du
• minst ett års aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• polisexamen eller akademisk examen inom juridik
• erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av att ha arbetat med brottsutredningar
• erfarenhet av förundersökningsledning.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovanstående även har:
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• ingått i ledningsforum
• erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
• erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• genomgått chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.

besitter du
• förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
• förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
• förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
• förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
• förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
• förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit.

Se hela kravprofilen här.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av lokalpolisområdeschef Anders Pleijel , 010-56 23500.

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Anne-Lie Holgersson, 010-56 20127, annelie.holgersson@polisen.se.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Annelie Larsson, 010-5622132, polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se, ST region syd, Angelica Hultgren,010-56 22 293, st.region-syd@polisen, SACO-S region Syd, Kjell Frisdahl, 070-356 48 71, saco-s.regionsyd@polisen.se, Seko Polisen Monica Veberg, 070-549 11 35, monica.veberg@polisen.se.

Övrig information

Anställning
Tillsvidareanställning som polisinspektör/handläggare med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering: Utredningsgrupp 1, Oskarshamn, Lokalpolisområde Västervik.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/ rekrytering. Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 oktober 2019. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen