Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Gruppchef till Trafiksektionen i Bergslagens utredningsgrupp

Organisation

Polisregion Bergslagen

Län

Örebro län

Utlyst

07 oktober 2019

Ansök senast

20 oktober 2019

Referensnummer

Arbetsplatsbeskrivning

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområdena i sitt grunduppdrag. Operativa enheten står för spetskompetens och vi bedriver en regionsövergripande verksamhet på framkant för att öka tryggheten för såväl medborgare som medarbetare. Operativa enheten består av specialistkompetenser inom områdena Trafik, Specialsökshundar, Gränspolis, Regionledningscentral, NIK samt Polisens kontaktcenter.
Vi strävar efter att ha hög kompetens i vårt övervaknings- och utredningsarbete och vi arbetar med ett omfattande teknikstöd. Trafiksektionen består av specialistutbildade trafikpoliser och bilinspektörer fördelade på 6 yttre grupper varav 3 yrkestrafikgrupper och 3 trafiksäkerhetsgrupper..
En yrkestrafikgrupp och en trafiksäkerhetsgrupp utgår från respektive polisområde, Örebro, Värmland och Dalarna. Trafiksektionen har även en utredningsgrupp som utreder sektionens egeninitierade ärenden samt regionens dödsolyckor i trafiken.
Trafikarbetet vid sektionen sker enligt Polisens nationella trafiksäkerhetsstrategi och samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen, Kronofogdemyndigheten, Tullverket och åklagarmyndigheten
Vi söker nu en gruppchef till Utredningsgruppen vid Trafiksektion Bergslagen. Vi ser att du ska vara genuint intresserad av trafikverksamheten ha erfarenhet av trafikutredningar och vara intresserad av att driva trafikfrågor. En stor del innefattar att självständigt hantera den administration som ingår i uppdraget och att självständigt ansvara för att uppdatera sig på gällande lagstiftning.

Arbetsbeskrivning

ska du
- inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
- tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
- ingå i Trafiksektionens ledningsgrupp
- ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
- ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
- företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Kvalifikationer

är du
- verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
- arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
- ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential
- erfaren – har arbetat med brottsutredning inom trafik
 
har du
- minst två års erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
- Polisexamen eller för funktionen annan relevant examen/utbildning
- erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
- erfarenhet av brottsutredning
- genomgått nationell förundersökningsledarutbildning


besitter du
- förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
- förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
- förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
- förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
- förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
- förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Klicka här för att se kravprofilen.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av Leif Svensson, 0105670252. Information om rekryteringsprocessen lämnas av: Andreas Bamberg 072-246 20 73.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-S, ST, SEKO når ni via växeln på tel. nummer: 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med eventuell provanställning om sex månader. Chefsförordnande om 4 år med möjlighet till förlängning.
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Gruppchef Utredning Trafik

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast söndag den 20/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten (endast för extern annonsering utanför polisen.se och intrapolis)
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen