Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare av beslagtaget gods, Polisområde syd, region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

04 oktober 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

C31693/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare av beslagtaget gods. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde och är indelat i mindre lokalpolisområden, Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/ Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. Här bor och arbetar närmare 1 miljon människor. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter av alla slag.

Sektionen för Operativt stöd är en stödsektion till polisområde Stockholm syds utredningsverksamhet och består av tre beslagsgrupper, operativ analys, finansiell utredning, förhörsutskrifter samt bild/filmanalys. Sektionen har till huvudsaklig uppgift att förse utredningsverksamheten med stödåtgärder som behövs inom ramen för förundersökningar.

Beslagets arbetsuppgifter innefattar olika utredningsadministrativa åtgärder, olika operativa utredningsåtgärder, identifiering och spårning av gods och tillsyn av begagnathandeln samt beslagshantering med inlämning och vård av gods och avveckling/utlämning.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med hantering av beslagtaget gods. Det rör sig om olika typer av gods som tas i beslag i samband med polisutredningar, allt från papper till fordon, pengar, narkotika och vapen. Vi eftersträvar en hög servicenivå och en rättssäker hantering.
- Du ska kunna arbeta med flera typer av beslagtaget gods men du tilldelas flera ansvarsområden.
- Vissa ansvarsområden består till merparten av administration framför bildskärm medan andra delar rör fysisk hantering där tunga lyft förekommer.
- Du kommer också att ha kontakt med övriga polisanställda såväl som med allmänheten.

Kvalifikationer

- Avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
- God datorvana
- God kommunikativ förmåga både i tal och skrift
- Erfarenhet av administrativt arbete
- B-körkort

MERITERANDE
- Juridisk och/eller ekonomisk utbildning
- Erfarenhet av administrativt arbete, med inriktning mot logistik och lager
- Kunskap om säker vapenhantering
- Erfarenhet av Polisens datasystem
- Truckkort

PERSONLIGA EGENSKAPER
- God samarbetsförmåga
- Du är noggrann
- Har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp
- Flexibel och anpassningsbar till gruppens och verksamhetens behov

Kontaktpersoner

Lena Sundqvist Gruppchef 010-5646484
Maria Sedman Gruppchef 010-5642662
Eva Holmen HR-konsult   072-221 95 83

Fackliga företrädare

Facklig företrädare Polisförbundet, Saco-S, Seko och ST nås via

polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Flemingsberg eller Västberga
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare beslag

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten (endast för extern annonsering utanför polisen.se och intrapolis)
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen