Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare med kompetens inom digital bild- och film till Polisen i Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm, Polismyndigheten

Län

Stockholms län

Utlyst

03 oktober 2019

Ansök senast

24 oktober 2019

Referensnummer

C31779/2019

Arbetsplatsbeskrivning

I takt med att teknikutvecklingen går framåt så blir hanteringen av bild och film allt mer komplex. Som handläggare avlastar du utredarna med arbetet runt bild och film så att de kan fokusera på resten av utredningen. Bildexpeditionen har till uppgift att inhämta, analysera och bearbeta film för att sedan leverera underlag till utredande handläggare i syfte att driva brottsutredningar framåt. Det digitala materialet vi hanterar används sedan i förundersökningen och kan vara avgörande i rättsprocessen.

Polisområde Citys sektion för operativt stöd 1 består av sju grupper som har till uppdrag att förse polisområdet med utredningsadministrativt stöd inom ramen för en förundersökning. Grupperna är fördelade på två beslagsgrupper, en operativ expedition, en skrivstödsgrupp, två administrativa expeditioner samt en bildexpedition. Placeringsort är Stockholm med fysiska placeringar på både Södermalm och i kvarteret Kronoberg på Kungsholmen. Bildexpeditionen i polisområde city startades 2017 och söker nu ytterligare handläggare som ska hantera bild- och filmmaterial.

Arbetsbeskrivning

Bildexpeditionen i Stockholm city söker handläggare med bred teknisk kompetens inom IT och multimedia. Under en arbetsdag kommer du bland annat att arbeta med inhämtning/säkring av övervakningsfilm ute på fältet och analys och bearbetning på kontoret.

Bildexpeditionen i city består av en mix av poliser och civila med ett tekniskt intresse och är i behov av fler duktiga medarbetare.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Vara ett tekniskt stöd i hanteringen av bild och film i polisiära förundersökningar
• Analysera filmer i syfte att identifiera gärningsperson och brott
• Bearbeta film samt upprätta PM eller andra typer av presentationer
• Säkra/hämta in bild och film från olika brottsplatser
• Leverera övrigt stöd gällande bild- och filmhantering i utredningsarbetet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Avslutad och godkänd gymnasieexamen  
• Erfarenhet av serviceinriktat arbete med kundkontakt
• Erfarenhet av digital bild- och filmredigering
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har:
• Utredningserfarenhet av, eller god kännedom om, polisiära förundersökningar
• Relevant utbildning eller annan erfarenhet inom bild- och filmhantering som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig
• Kunskaper i olika övervakningssystem som hanterar bild och film
• Har goda datorkunskaper samt fallenhet för att lära sig arbeta med nya applikationer inom området
• Har erfarenhet av att framföra muntliga och skriftliga presentationer

Personliga egenskaper:
• Du är serviceinriktad
• Du har lätt för att arbeta i team
• Du trivs med att stötta dina kollegor med olika arbetsuppgifter
• Du har god initiativförmåga
• Du ska kunna anpassa dig till uppdrag med kort varsel samt ha förmåga att prestera med hög kvalitet under tidspress
• Du är noggrann och strukturerad
• Du är logisk och problemlösande och ser till att du hittar lösningar på problem
• Du är engagerad och intresserad av att utveckla dig själv och den verksamhet du arbetar i


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs

Kontaktpersoner

Joakim Nordkvist - Gruppchef
0708-951541
joakim.nordkvist@polisen.se

Isabelle Danielsson - HR
070-2430353
isabelle.danielsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm City
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid. Idag bedrivs arbetet främst på dagtid vardagar, men arbete på kvällar och helger samt enstaka nätter kan förekomma.
Tillträde: Enligt överenskommelse


Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll och säkerhetsintervju enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning.
I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 24 oktober 2019.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult Isabelle Danielsson 070-2430353.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen