Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polismyndigheten söker handläggare till Gränspolissektionen, Region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

04 oktober 2019

Ansök senast

24 oktober 2019

Referensnummer

A508.677/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Gränspolissektionen
Gränspolissektionens personal i Region Syd tjänstgör för närvarande i Kalmar, Växjö, Helsingborg, Ronneby, Malmö samt Sturup. Vid sektionen arbetar vi med gränspoliskontroll, verkställigheter, inre utlänningskontroll samt utredning och spaning inom utlänningslagens område. Sektionen arbetar även med internationella efterlysningar och andra internationella ärenden kopplade till gränspolisfrågor. 

Regional Coordinating Center (RCC)
National Coordinating Center (NCC) på Nationella operativa avdelningen (NOA) ska i enlighet med Eurosur-förordningen utgöra en nationell informationshantering och riskanalyser genom CIRAM 2.0.

Eurosurs huvudsyfte är att upptäcka, förhindra och bekämpa illegal migration och gränsöverskridande brottslighet samt att bidra till att säkerställa skydd för och att rädda migranters liv.

Region Syd ska nu inrätta en regional samordningsfunktion, RCC, bestående av en handläggare och en analytiker. Med stöd av riskanalys ska den regionala gränskontrollverksamheten försörjas med en ökad situationsmedvetenhet i syfte att höja den egna operativa reaktionsförmågan. Informationsutbyte och samarbeten kommer ske såväl nationellt som internationellt.

För att etablera RCC söker vi söker vi nu en handläggare med placering i Malmö.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter
Som handläggare på RCC SYD kommer du systematiskt och strukturerat samla in data och information och vara analytikern behjälplig. Du kommer ansvara för att den lokala verksamheten levererar de underlag som behövs för att kunna rapportera till NCC samt för att det ska kunna genomföras hot- och riskbedömningar. Vidare kommer du i nära sammarbete med analytikern förmedla produkter till den operativa verksamheten.

En viktig del av ditt arbete är att bidra till utveckling och implementering av metoder för att på ett säkert sätt kunna samla in underlag från olika delar av enhetens arbete. Eftersom verksamheten befinner sig i ett uppbyggnadsskede gäller det att ha ett flexibelt och öppet förhållningssätt till hur dina arbetsuppgifter utvecklas. Det medför även att du har en god möjlighet att själv och tillsammans med övriga medarbetare bidra till utvecklingen av RCC.

Om du inte redan genomfört gränspolisens grundutbildning kommer denna utbildning på nio veckor, innehållandes praktik och teori med inriktning på speciallagstiftning och utlänningsrätt, att erbjudas. Om du har genomgått utbildningen men varit borta från Gränspolisen i mer än 12 månader måste du genomföra ny grundutbildning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Samla in och strukturera all data från verksamheten
 • Handlägga och bearbeta analytikerns framtagna data
 • Underhålla relevanta nätverk inom området
 • Representera Gränspolisenheten i aktiviteter inom projekt EUROSUR för att implementera riskanalysmodellen CIRAM 2.0
 • Representera verksamheten i olika forum både nationellt och internationellt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av gränspolisiär verksamhet
 • Polisexamen eller eftergymnasial utbildning inom ett för tjänsten relevant område. Alternativt har du genom ditt arbetsliv tillskansat dig kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Vana av att i arbetslivet hantera stora datamängder och strukturerad bearbetning
 • God vana av arbete i Microsoft Excel och i övrigt van datoranvändare
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt
 • Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt, då en stor del av redovisningsarbetet sker på internationell nivå och på engelska.

 
Engelskatest kan förekomma som del i urvalsprocessen.

Meriterande

 • Erfarenhet av att arbeta med sekretessbelagt material
 • Erfarenhet av informationsinhämtning från öppna källor
 • Erfarenhet av att ta fram olika analyser
 • Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser
 • Kunskap inom, och erfarenhet av, underrättelsearbete

 
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, noggrann och engagerad. Du har fallenhet för att bereda material för vidare hantering samt förmågan att se på en frågeställning från både ett strategisk och ett operativt perspektiv.

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög integritet, därför är det viktigt att du är sekretessmedveten. Vidare är du flexibel med god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp och tar egna initiativ för att driva arbetet framåt. Du ser möjligheter och kan bidra med ett innovativt sätt att förbättra och förstärka Sveriges verktyg för ändamålet.

För att passa väl in i rollen är det viktigt att du har ett öppet förhållningssätt samt är driven och nyfiken. Tjänsten är i hög grad beroende av samarbete varför det är av stor vikt att du trivs i sociala sammanhang, har god social kompetens och på ett positivt sätt bidrar till en god arbetsmiljö.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

För frågor gällande rekryteringsprocessen: Isabella Vinke, HR-konsult, isabella.vinke@polisen.se

För frågor gällande tjänsten, Thommy Brännström via 11414

Fackliga företrädare

Seko Polisen Monica Veberg 070-549 11 35

ST inom Polisen via 11414

Polisförbundet via 11414

SACO-S via 11414

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion handläggare. Är du inte redan anställd inom Polismyndigheten tillämpas sex månaders provanställning.
Tjänsteställe: Malmö
Arbetstid: Dagtid med flex

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev samt ifylld enkät via e-post till (t.ex.) jobb.syd@polisen.se senast den 2019-10-24 I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A508.677/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten (endast för extern annonsering utanför polisen.se och intrapolis)

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen