Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

IT-handläggare till Utredningssektionen, placering Trollhättan eller Uddevalla

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

02 oktober 2019

Ansök senast

23 oktober 2019

Referensnummer

 C31721/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en IT-handläggare till vårt team som är IT-kunnig, initiativtagande och kommunikativ. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Fyrbodal
Polisområde Fyrbodal omfattar sjutton kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden: Södra, Västra och Östra Fyrbodal. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen
Utredningssektionen i Fyrbodal är en polisområdesgemensam resurs och utreder därmed brott från hela polisområdet. Vid Utredningssektionen finns polisområdets samlade jour- och spaningsverksamhet. Sektionen har även det brottsutredande uppdraget för brott i nära relation, barnärenden samt andra grova brott.

Utredningssektionens målsättning är att bli en än mer attraktiv arbetsplats där vi gemensamt bidrar till en god arbetsmiljö, där alla verkar på lika villkor och får utrymme att vara sig själva. En arbetsplats där vi gemensamt strävar mot att nå polismyndighetens långsiktiga mål, framgångsrik brottsbekämpning och uppklaring, stark lokal närvaro, attraktiv arbetsplats och samarbetspartner. Vårt uppdrag omfattar många gånger grov och komplex brottslighet vilket ställer höga krav på varje enskild medarbetare och att vi gör rätt prioriteringar i vardagen. Detta innebär även att vi alla oavsett grundplacering hjälps åt att ta ett stort ansvar för sektionens och polisområdets gemensamma ärenden.

Resor både inom och utanför polisområdet samt regionen kan förekomma

Arbetsbeskrivning

Som IT- handläggare kommer du att arbeta med att stödja utredningsverksamheten med utredningsåtgärder. Du kommer bl. a att arbeta med att sätta samman material som kommer ingå i förundersökningen. Du strukturerar och visualiserar material från bl.a. övervakningsfilmer och data/telefontömningar som sedan presenteras för åklagare och sedermera tingsrätten. Du ska även kunna stödja utredningsverksamheten i att scanna av sociala medier och andra internetrelaterade sidor. I rollen som IT-handläggare ska du även fungera som kunskapsstöd i verksamheten och tillsammans med övriga IT-handläggare i polsområdet verka för att den generella IT-kompetensen i polisområdets utredningsgrupper höjs.

Arbetet präglas av många kontakter med såväl kollegor, särskilt brottsutsatta, misstänkta, socialtjänst, skolpersonal, advokater och åklagare varför dina kommunikativa och sociala förmågor kommer att ställas på prov. Det förutsätts att du sätter dig in i och håller dig uppdaterad med aktuella och rådande regelverk och lagstiftning och är villig att genomgå utbildning och fortbildning inom angivna arbetsuppgifter.

I rollen som IT- handläggare ingår att objektivt värdera information från flera källor, ta fram specifika fakta, vikta och avgöra betydelsen av varje enskild information, dra slutsatser, bedöma samband mellan ett antal variabler och sammanfatta uppgifter till en logisk helhet. Du kommer att arbeta i komplexa ärenden som kan innehålla stötande eller obehagligt material. Uppdraget gör att du bl.a. tar fram och tar del av detaljerad information i brottsutredningar genom t.ex. förhör och förutsätter förståelse för och förmåga att hantera uppgifter med skyddsvärde. Då du blir en viktig del i förundersökningsprocessen krävs att du kan ta egna initiativ som leder förundersökningen framåt. Du arbetar främst i polisens olika IT-system och det förekommer även inslag av manuellt pappersarbete. Vi förutsätter att du är van att arbeta med dator som främsta arbetsverktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Avslutad och godkänd gymnasieexamen eller motsvarande, företrädesvis inom IT/teknik
 • Mycket god datorvana och ett stort intresse för IT
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Körkort för manuell växellåda, med behörighet lägst klass B, då resor i tjänsten kan bli aktuellt
 • Goda kunskaper i bild- och/eller filmredigeringsprogram samt vana av att hantera bild- och filmmaterial.
 • Goda kunskaper i Office-paketet

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Eftergymnasial utbildning inom IT
 • Erfarenhet av att bearbeta och analysera stora mängder information/data i IT miljöer
 • Goda kunskaper i utomnordiskt språk i både tal och skrift
 • Erfarenher av digitala plattformar så som sociala medier

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna är varierande och kräver att du har förmåga att självständigt lägga upp ditt arbete utefter de prioriteringar som råder inom området med samtida höga krav på att säkerställa den enskildes rättssäkerhet och rättstrygghet.


En förutsättning för att klara arbetsuppgifterna är att du är:

 • Strukturerad – du håller deadlines, arbetar effektivt och är noggrann även under tidspress
 • Initiativtagande – du ser vad som behöver göras och får verkstad i uppdragen
 • Flexibel – du har förmåga att prioritera och ställa om när omgivningen kräver det
 • Trygg, lugn och stabil – du har förmåga att behålla lugn och fokus vid pressade situationer och under hög arbetsbelastning. Du är trygg och stabil i dig själv då arbetet tidvis är psykiskt påfrestande
 • Relationsskapande och kommunikativ- du har en förmåga att på ett tydligt sätt dela med dig av din kunskap till övriga kollegor.
 • För att lyckas i rollen är det även viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Jesper Rieck, nås via polisens växel 114 14

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Hanna Gustafsson, hanna.gustafsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås via polisens växel, 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader om du inte redan är anställd inom myndigheten
Arbetsort: Trollhättan eller Uddevalla
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare, Utredningssektionen, PO Fyrbodal

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen