Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare med inriktning mot IT till PO Skaraborg, Skövde

Polisområde Skaraborg rekryterar nu nya medarbetare inom ramen för brott som utreds och inriktar sig mot särskilt utsatt brottsoffer.

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

08 oktober 2019

Ansök senast

22 oktober 2019

Referensnummer

C31923/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 4 600 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Skaraborg
Polisområde Skaraborg omfattar femton kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: LPO västra Skaraborg med Lidköping som huvudort och LPO östra Skaraborg med Skövde som huvudort. På Polisområdet finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen PO Skaraborg
Utredningssektionen är indelad i sex grupper med olika verksamhetsinriktningar. Det finns en grupp för utredning av grova brott, en grupp för utredning av brott i nära relation, två spaningsgrupper, en utredningsstödgrupp (specialister) och en Jour FU-ledningsgrupp. Utredningssektionen har merparten av verksamheten placerad i Skövde men det finns ett flertal medarbetare som är placerade i Falköping, Mariestad, Skara och Lidköping. I nuläget har utredningssektionen cirka 60 anställda.

Polisområde Skaraborg söker nu en handläggare med inriktning mot IT för placering i Skövde.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare inom IT-området är du ett stöd för utredningssektionens verksamhet. Du kommer att jobba med att stödja utredningsverksamheten med utredningsåtgärder såsom att tömma beslagtagna telefoner eller hantera bildmaterial inom ramen för förundersökningar. Du skall ta fram bildbilagor till förundersökningsprotokoll och hjälpa till att strukturera och visualisera information inom ramen för utredingen. Du ska även kunna stödja utredningsverksamheten i att scanna av sociala medier och andra internetrelaterade sidor samt fungera som kunskapsstöd i verksamheten.

Kvalifikationer

Krav
• Akademisk examen inom exempelvis beteendevetenskap, sociologi, juridik eller kriminologi.
• Alternativt har du annan eftergymnasial examen i kombination med att du genom ditt arbetsliv erhållit kunskaper och erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
• God datorvana och ett stort intresse för IT
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
• Körkort för manuell växellåda, med lägst behörighet B
• Goda kunskaper i bildredigeringsprogram och vana att hantera bildmaterial, exempelvis bild- och filmredigering
• Goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel

Meriterande
• Behärska ytterligare utomnordiska språk
• Erfarenhet av arbete i IT-support
• God kunskap i datorprogram till stöd för visualisering eller presentationer

Personliga egenskaper
Vi söker nu dig som har fallenhet för IT samt ett stort intresse för teknik. Rollen som handläggare med inriktning på arbete med IT-relaterade uppgifter ställer höga krav på förmågan att samarbeta och medverka till ett bra arbetsklimat. Förmåga att inhämta, värdera och systematisera information samt förstå komplexa sammanhang. Du kan jobba snabbt och leverera underlag inom begärd tid och är noggrann och systematisk med ett utvecklat sinne för strukturer och metodik. Du är serviceinriktad och har viljan och förmågan att hjälpa andra. Då även andra arbetsuppgifter av olika slag kan tillkomma ställer funktionen stora krav på självständighet och flexibilitet med lösningsfokus. Du skall kunna känna engagemang, vara effektiv, ha förmåga att lyssna och förhålla dig objektiv samt ha stor integritet.

Vi lägger stor vikt på de personliga egenskaperna.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget
Marlene Andersson Wikman, Utredningssektionen PO Skaraborg 
Andreas Wedebrand, Utredningschef, Utredningssektionen PO Skaraborg

Information om rekryteringsprocessen
Hanna Lundbäck, HR-konsult, HR-direkt

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, Polisförbundet region Väst och SACO-S

Samtliga nås via polisens växel 114 14

Övrig information

• Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med funktion som handläggare. Polismyndigheten tillämpar provanställning under högst 6 månader, om du inte redan är anställd inom myndigheten.
• Arbetstid: Dagtid med flex
• Arbetsort: Skövde

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen