Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Kommunikationsstrateger till kommunikationsavdelningen i Örebro.

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Län

Örebro län

Utlyst

02 oktober 2019

Ansök senast

25 oktober 2019

Referensnummer

A498.632/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Kommunikationsavdelningen leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten.

Gemensam kommunikation ansvarar för att implementera Polismyndighetens kommunikationsstrategi som utgår från myndighetens verksamhetsidé och verksamhetsplan. Ansvaret är övergripande och omfattar all extern och intern kommunikation inklusive ledningsstöd, kris- och resultatkommunikation samt omvärldsbevakning.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikationsstrateg ansvarar du för att driva kommunikationsuppdrag. Du ansvarar över att utveckla den interna och externa kommunikationen genom att bl.a. identifiera och analysera kommunikationsbehov, ge råd och stöd vid kommunikationsplanering och genomföra kommunikationsinsatser.

Du arbetar operativt med att ta fram kommunikationsmaterial och utgör ett kommunikationsstöd till chefer och andra sakkunniga, allt för att stärka den kommunikativa förmågan inom polisen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innebära att initiera, planera, driva, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser antingen genom egna insatser eller i samarbetet med andra. Vara rådgivare inom kommunikation till chefer och sakkunniga. Delta i regionövergripande arbetsgrupper och uppdrag. Genomföra kompetenshöjande insatser inom kommunikation. Omvärldsbevaka och analysera media och kommunikationsfrågor som är relevanta för polisen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • högskoleutbildning inom media och kommunikation eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • minst fem års erfarenhet i närtid av internt- och externt strategisk och operativt kommunikationsarbetet i en större organisation
  • erfarenhet av att samverka med både interna och externa aktörer
  • erfarenhet av att vara rådgivande inom kommunikation till chefer och ledningsgrupper
  • mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
  • erfarenhet av att författa samt anpassa texter efter olika målgrupper och hitta kärnan i komplex information

 Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • erfarenhet av kompetenshöjande kommunikativt arbete liksom av arbete med kriskommunikation
  • erfarenhet av att uttrycka dig på engelska i tal och skrift i arbetet
  • erfarenhet av arbete i webbpubliceringsverktygen EpiServer och Adobe-program

 Du har lätt för att samarbeta oavsett om det är med chefer, nära medarbetare eller andra inom organisationen. Du kan arbeta med flera saker samtidigt liksom att växla tempo mellan planerat och händelsestyrt arbete. Du har god förmåga till helhetssyn och prioritering i det dagliga arbetet. Du är ansvarstagande, samvetsgrann och delar med dig av erfarenheter, kunskaper och idéer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan förmedla komplex information till olika målgrupper. 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Mats Nylén, tfn: 010-567 31 49  
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Isabelle Nyberg, isabelle.nyberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens SACO, tfn till växel 114 14, Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Kommunikationsstrateger

 Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 25 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A498.632/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref. nr. A498.632/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen