Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Kvalificerad handläggare till kansligruppen vid Underrättelseenheten

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 oktober 2019

Ansök senast

23 oktober 2019

Referensnummer

A517.363/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Polisregion Stockholm består av operativa enheten, underrättelseenheten, regionkansliet, gränspolisenheten, utredningsenheten och polisområde nord, city, syd och Gotland.

Underrättelseenheten i region Stockholm består idag av ca 180 medarbetare. Enheten består av fem sektioner och två grupper: en desksektion, en inhämtningssektion, underrättelsesektionerna syd, nord och central, en kansligrupp och underrättelsegrupp Gotland.

Uppgiften för Polisens underrättelsetjänst är att upptäcka, förebygga och förhindra brottslighet och ordningsstörningar. I underrättelseprocessen ingår att inhämta, registrera, bearbeta, analysera och sammanställa information som utgör underlag för beslut i olika tidsskalor. Fokus ligger på kriminella aktörer, aktiviteter och fenomen. Fokusområdena styrs bland annat av den polisoperativa inriktningen mot allvarlig och organiserad brottslighet. Våra mottagare finns på alla beslutsnivåer i polisregionen och även vid samverkande myndigheter. Vi producerar beslutsunderlag i taktisk, operativ och strategisk tidsskala.

Kansligruppen ansvarar för verksamhets- och ledningsstöd riktat till hela enheten, bland annat genom:

 • rutiner och handläggning av hemliga tvångsmedel,
 • databas- och behörighetsadministration samt
 • andra närliggande verksamhetsstöd och administration

I gruppens uppdrag ingår att utveckla personuppgiftsbehandlingen vid enheten i syfte att säkerställa en effektiv och rättssäker process.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag som kvalificerad handläggare kommer vara att samordna kansligruppens IT-administration. Att administrera behörigheter till våra uppgiftssamlingar utifrån lagstiftade begränsningar, samt bidra till verksamhetens utveckling.

I uppdraget innefattas också att vara kontaktyta mot nationella motsvarigheter inom underrättelseverksamheten såväl som med andra myndigheter med inspektionsansvar över Polisen, exempelvis Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden och Datainspektionen. Du kommer att planera inför samt delta vid inspektioner som genomförs av granskande myndigheter.

Du kommer arbeta tillsammans med ett antal andra handläggare/specialister inom verksamhetsområdet och kan även komma att ansvara för projektleding.

Kvalifikationer

Önskvärd kompetens:

 • Akademisk examen inom IT/Systemvetenskap eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Arbetslivserfarenhet av arbete i IT-miljö samt databasmiljö som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Fördjupade kunskaper i Microsoft Access, Excel och andra motsvarande IT-verktyg.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift.

 

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Akademisk utbildning inom juridik.
 • Erfarenhet av underrättelsearbete och system för underrättelseinformation (ex. I2-produkter såsom Analysts notebook).
 • Erfarenhet av system för behörighetsadministration.
 • Erfarenhet av att ansvara för projektledning.
 • Erfarenhet av arbete på handläggarnivå inom statlig myndighet.

 

Personliga egenskaper:
Som person är du noggrann och strukturerad. Du behöver ha mycket god förmåga till analytiskt och logiskt tänkande.

Du kommer arbeta både självständigt och i grupp, ibland under stark tidspress och med kort framförhållning, vilket ställer stora krav på flexibilitet och förmåga till tempoväxling.

Funktionens komplexitet, samt det faktum att den är av specialistkaraktär, innebär att du måste vara driven, nyfiken och kreativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Åke Bylund 010 - 56 335 52

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Linn Svensson 073 - 03 70 925

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader Arbetsort: Kronoberg, Stockholm
Arbetstid: Flextid, Kontorstider
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare – Underrättelseenheten


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 23/10 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A517.363/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A517.363/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Varmt välkommen med din ansökan!

Till toppen