Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Operativ Beredare, PO Stockholm Nord Team 2022

En analytisk och kreativ Operativ Beredare sökes till Team 2022 som är en del av PO Stockholm Nords långsiktiga strategi för att få ner det höga antalet skjutningar och det dödliga våldet.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 oktober 2019

Ansök senast

15 november 2019

Referensnummer

C32418/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm Nord har under en längre tid haft en utveckling med ett ökat antal skjutningar och mord. GOB2022 utgör en för polisområdet långsiktig strategi för att få ner det höga antalet skjutningar och det dödliga våldet. En del av GOB2022 är Team 2022.

Team 2022 utgörs av en utredningsgrupp och flera spaningsgrupper med olika förmågor vilka arbetar tillsammans i ärendeteam. Teamen arbetar oftast i spaningsärenden med hemliga tvångsmedel men även med andra ärenden som kommit till teamet på grund av samordning eller för att teamet tagit över ett grovt brott från andra enheter.

Team 2022 ska i huvudsak arbeta mot PO Stockholm Nords samlade lägesbild vad gäller:

• Illegala vapen
• Kriminella nätverk
• Narkotika
• Kriminella förebilder

Arbetet i Team 2022 består av offensiv ingripandespaning och dold spaning i kombination med ett effektivt utredningsarbete med användande av hemliga tvångsmedel.

Utredningarna är ofta komplexa och ställer stora krav på kreativitet och engagemang på de poliser som utreder dem. Majoriteten av utredningarna utreds av tillfälliga utredningsteam som ofta består av spaningsledare, spaningsstöd, huvudhandläggare och utredare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som Operativ Beredare i Team 2022 i Stockholm Nord. Den grundläggande uppgiften i beredarens uppdrag är att bibehålla en sammanhållen bild i ett pågående spaningsärende och att förmedla denna bild till samtlig personal som arbetar i ärendet. Beredaren kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga funktioner inom teamet men i synnerhet med handläggare och spaningsledaren. I den Operativa Beredarens uppdrag ingår bl.a. att ha dagligt informationsutbyte med både interna och externa samverkanspartners och att sammanställa information och förmedla den och de slutsatser som kan dras utifrån uppgifterna. Som Operativ Beredare inom Team 2022 kommer du dagligen att vara i händelsernas centrum och förväntas inkludera övrig personal i teamet. Du kommer att ta ett stort ansvar för samverkan och att skapa en tillsammanskänsla där engagemang, tillit och gemenskap är ledord.

Arbetstiden är företrädelsevis dagtid men Team 2022 verkar för en flexibel arbetsplats där stor hänsyn tillses arbetstagarens vardagliga behov.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

• Gymnasieexamen.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Goda IT-kunskaper.
• Goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du utöver ovan även har:

• Akademisk examen inom t.ex. datavetenskap, datateknik eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant.
• Polisexamen.
• Erfarenhet av analysarbete, gärna från offentlig verksamhet.
• Vana av informationsinhämtning och hantering.
• Kunskap om spaningsverksamhet.
• Erfarenhet av att skriftligt och muntligt presentera analysresultat.
• Kunskaper om hemliga tvångsmedel, HTM.
• Förmåga att uttrycka dig i tal på andra språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper:

Rollen som Operativ Beredare ställer stora krav på analytisk förmåga, såväl språklig som numerisk, och kreativitet. Arbetsuppgifter ställer även stora krav på flexibilitet och samarbetsförmåga då du kommer att ha många olika kontaktytor där det krävs att du som person är serviceinriktad och har en tydlig kommunikation. Arbetsuppgifterna kräver även att du är en strukturerad och mål- och resultatorienterad person som ser helheten. Rollen ställer stora krav på personlig mognad, integritet och lojalitet. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi eftersträvar en arbetsplats med mångfald och jämställdhet.

Kontaktpersoner

Erika Sandell, HR konsult

010-563 73 65, erika.sandell@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Solna, Stockholm.
Arbetstid: Veckoplanerad 40 timmar/vecka.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Handläggare, Region Stockholm, PO Stockholm Nord, Team 2022, grupp 5313G1GB17.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen