Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polis inom IGV till PO Norrbotten, LPO Östra Norrbotten

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten.

Organisation

Polisregion Nord

Län

Norrbottens län

Utlyst

09 oktober 2019

Ansök senast

30 oktober 2019

Referensnummer

C31973/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Norrbotten består av ett kansli, NIK-grupp, utredningssektion och fyra lokalpolisområden, Luleå/Boden, Norra Lappland, Piteå Älvdal och Östra Norrbotten.

Lokalpolisområde Östra Norrbotten består av orterna Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix och Övertorneå. Här finns (4) BF/IGV grupper, en (1) utredningsgrupp och en (1) stöd/service grupp. BF/IG verksamheten utgår från samtliga fem orter med dygnet-runt bemanningen koncentrerad till den största orten, Kalix. Utredningsgruppen är fördelad på de två största orterna, Kalix och Haparanda.

Alla sex (6) grupperna leds av en gruppchef. Utöver detta finns det även yttre befäl, lokal förundersökningsledare, LOKUS-tekniker, stationsbefäl, kommunpolis och ett antal områdespoliser i lokalpolisområdet.

BF/IGV-grupperna hanterar den händelsestyrda och planlagda verksamheten dygnet runt. BF-IGV är även en del av lokalpolisområdets arbete med Medborgarlöften och andra brottsförebyggande/trygghetsskapande åtgärder.

Vi söker nu dig som vill arbeta som polis i yttre tjänst i ingripandeverksamheten (IGV).

Verksamheten utgår från Haparanda, Kalix, Pajala och Överkalix. Samtliga av dessa orter är aktuella för placering i denna rekrytering.

Arbetsbeskrivning

Som polis i yttre tjänst i ingripandeverksamheten arbetar du händelsestyrt och efter planlagt brottsförebyggande arbete. Du placeras i en arbetsgrupp under ledning av en gruppchef. I det händelsestyrda arbetet leds arbetet av yttre befäl. Arbetsuppgifterna ger dig möjlighet att arbeta brett, med utvecklingspotential inom utredningsverksamhet, händelsestyrd polisverksamhet till planlagd linjeverksamhet och planlagda insatser.

Arbetet kan vara fysiskt och psykiskt krävande, arbetsuppgifterna förutsätter därför att du upprätthåller en god fysik och är stresstålig.

Arbetet kommer att innefatta tjänstgöring på obekväm arbetstid, veckans alla dagar och tider.

Kvalifikationer

Du som söker har:

• Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104)
• Kunskap och erfarenhet av polisiära datasystem
• Erfarenhet av ingripandeverksamhet, trafiksäkerhetsarbetet, brottsförebyggande verksamhet och utredningsverksamhet inom polisen.
• Giltigt B-körkort
• God kännedom om och arbetar utifrån de styrdokument som gäller för polisens arbete, exempelvis polisens värdegrund, medarbetarpolicyn och PUM

Vi ser det även som positivt om du har kunskaper i engelska och-/eller finska samt intresse för och erfarenhet av utredningsverksamhet inom polisen.

Som person bör du:

• Vara driven, målfokuserad och resultatinriktad
• Ha en god servicekänsla
• Ha en god förmåga att arbeta självständigt
• Vara villig att dela med dig av dina kunskaper och ha intresse av att  utveckla dig själv och verksamheten
• Ha en god förmåga att samarbeta
• Ha en god social förmåga
• Vara bra på att uttrycka dig i tal och skrift

Du är lojal med, och arbetar i enlighet med, Polismyndighetens verksamhetsinriktning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Lars Öberg, Chef Lokalpolisområde, Östra Norrbotten, 010-568 47 88, lars.g.oberg@polisen.se
Helena Jonsson, HR-konsult, 010-56 825 56, helena.jonsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord,samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information


• Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
• Omfattning: Heltid
• Arbetsort: Haparanda, Kalix, Pajala eller Överkalix.
• Arbetstid: Periodplanerad arbetstid
• Tillträde: Enligt överenskommelse

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 Oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med HR-konsult Helena Jonsson, helena.jonsson@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen