Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Polismyndigheten söker Utredare, Brott i nära relation, Region Nord

Organisation

Polisregion Nord

Län

Västernorrland län

Utlyst

07 oktober 2019

Ansök senast

27 oktober 2019

Referensnummer

C31822/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen

I regionen finns 12 lokalpolisområden som arbetar med lokala mål mot den lokala problembilden. Verksamheten är omfattande, innefattar en stor bredd på arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Lokalpolisområde Södra Ångermanland innefattar tre kommuner, Härnösand, Kramfors och Sollefteå kommun. I lokalpolisområdet finns det fyra brottsförebyggande/ingripande verksamhets grupper ( BF/IGV) som täcker området dygnet runt, en grupp med områdespoliser, tre utredningsgrupper och två Stöd/Service grupper. Samtliga grupper leds av en gruppchef.

Utredningsgrupperna ansvarar för utredningsverksamheten inom lokalpolisområdets geografiska yta.

Vi söker nu 2 stycken utredare med inriktning mot brott i nära relationer med en placering i Kramfors och en i Härnösand.

Arbetsbeskrivning

Som utredare i gruppen, brott i nära relation arbetar du i huvudsak med åklagarledda förundersökningar där brott mot vuxna utreds. Du kommer även att arbeta med förundersökningar där våld och hot mellan närstående, såväl i parrelation som inom andra familj- och släktrelationer, utreds. Inom gruppen utreds även sexualbrottsärenden med både känd och okänd gärningsman. Detta betyder att du inhämtar information, sammanställer material, håller förhör och utför andra, för ärendena, relevanta utredningsåtgärder som förundersökningsledaren ger direktiv om. Du arbetar i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer så som juridiska ombud, socialtjänsten med flera. Du kommer att tillsammans med trevliga och engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker sig som har

• Polisexamen eller annan eftergymnasial utbildning inom vad polismyndigheten bedömer vara ett för uppgifterna ett relevant område, exempelvis som socionom, kriminolog, jurist eller beteendevetare. Alternativt har du genom ditt arbetsliv tillskansat dig kunskap och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

• B Körkort för manuell växel, då resor i tjänsten kan bli aktuellt.

• Erfarenhet och vana att hantera, strukturera stora informationsmängder samt goda kunskaper i att presentera genomförda analyser skriftligen, muntligt och i presentationsprogram.

• Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska

Du kommer att ha möjlighet och ska vara beredd att gå den utbildning som polismyndigheten i samråd med dig beslutar om. Den grundläggande utbildningen för exempelvis civila utredare är 10 veckor lång där såväl studier på annan ort samt självstudier är aktuella.

Meriterande

• Annan erfarenhet av utredning som bedöms som relevant för funktionen tex. från Försäkringskassan, Migrationsverket, socialtjänsten eller annan rättsvårdande myndighet.

• Goda kunskaper i hanteringen av Office paketet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett intresse och fallenhet för att arbeta med brott i nära relation och den särskilda utmaning som det innebär. Du ska en utpräglad förmåga att kunna skilja på person och handling, då dessa utredningar ofta är känslosamma och kan innehålla allvarliga och kränkande brott begångna inom familjer och relationer.

Som person tror vi att du har ett självgående och initiativtagande arbetssätt. För att kunna klara av denna anställning och de krav som ställs ser vi även att du har en god empatisk förmåga och känner ett stort engagemang för uppgiften. Du behöver ha en stor personlig mognad och vara trygg i dig själv. Då du kommer att arbeta med andra söker vi en lyhörd och flexibel lagspelare med god samarbetsförmåga som kan växla i tempo och ta på dig andra uppdrag när verksamheten så kräver.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Erik Bylund, Gruppchef Kramfors, 010- 5680588, erik.bylund@polisen.se

Anna Kudrocova gruppchef utredning Härnösand, 010-5680653, anna.kudrocova@polisen.se

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Jeanette Nordström, 010-568 25 55, jeanette.nordstrom@polisen.se 

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare från Polisförbundet region Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord,samtliga nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare med funktionen utredare  som inleds med provanställning i 6 månader.

Omfattning:  Heltid

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Härnösand eller Kramfors

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 oktober. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Ange även önskemål om placeringsort. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult.


Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen