Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Projektledare för SIS II-projekt till internationella enheten vid Noa, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu dig som vill arbeta som projektledare för ett verksamhetsinförande av de nya SIS II-förordningarna. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

29 oktober 2019

Ansök senast

04 november 2019

Referensnummer

222/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningens uppgifter och ansvar har bäring på nationell och internationell kommunikation och samordning, nationell och internationell underrättelseverksamhet, utredning av föreskrivna brottstyper eller sällan förekommande brott samt biträde till regionerna. Dessutom ansvarar avdelningen genom omvärldsbevakning och omvärldsanalys för framtagande av lägesbilder avseende brotts- och händelseutveckling nationellt och internationellt samt har ett tydligt funktions- och processansvar för flera verksamhetsområden. 

Nationella operativa avdelningen är också vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt. Avdelningen ska bestå av åtta organisatoriska enheter; en operativ enhet, en utredningsenhet, en underrättelseenhet, en internationell enhet, en beredningsenhet, en kontaktenhet, ett kansli samt ekobrottskansliet.

Internationella enheten vid Noa arbetar med både operativ och strategisk verksamhet till stöd för svensk polis i det internationella polissamarbetet. Enheten utgör en kontaktpunkt för bl. a. Interpol, Europol, Schengen/SIRENE och polis- och tullsambandsmän i Norden (PTN). Enheten har också ansvar för de samarbeten som t ex pågår inom FN, Östersjöområdet och med nordiska länder. Enheten ansvarar även för EU-samordningen. Vidare ansvarar enheten för utlandsstyrkan och de internationella utvecklingsprojekten.

Enheten består av tre sektioner: internationella kanslisektionen, internationella sektionen samt utlandssektionen.

Gruppen internationell samordning är en av fyra grupper tillhörande internationella kanslisektionen. I denna grupp samlas många kompetensområden som t ex: ansvar för personuppgiftbehandling, processledning, kravställning IT (RIFA), rättsliga analyser, process- och metodutveckling, utbildning, behörighetshantering och samordning av internationella besök samt strategiskt ansvar för Interpol.

Arbetsbeskrivning

Samordna arbetet med tre nya SIS II-förordningar inom Noa, Polismyndigheten och andra myndigheter som berörs av SIS II
Förbereda och planera stora utbildningsinsatser samt överse och utvärdera genomförandet av utbildningarna
Samverka med IT-avdelningen rörande kravställning av IT-stöd
Företräda hela Polismyndigheten både externt och internt för att stärka förtroendet för polisverksamheten

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

Akademisk examen inom juridik eller annan motsvarande utbildning
Erfarenhet av arbete inom Regeringskansliet, Polismyndigheten eller andra myndigheter inom rättskedjan
Vana att föredra komplexa ärenden för myndighetsledningar
God kännedom om internationellt polissamarbete
Mycket god vana att hantera myndighetsöverskridande komplexa uppdrag
Mycket god kännedom om Polismyndighetens organisation
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

MERITERANDE
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har

God kunskap om Polismyndighetens internationella verksamhet och behov
Erfarenhet av statligt utredningsarbete
·         Erfarenhet av styrning i staten
·         Erfarenhet från arbete inom kommittéväsendet

PERSONLIGA EGENSKAPER
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är självgående och har ett strukturerat arbetssätt. Du har ett strategiskt tänkande samt ett problemlösande arbetssätt. Genom ditt driv, din förmåga att kommunicera, att samarbeta och ditt sätt att entusiasmera kollegor, kan du genomföra och komma i mål med dina uppdrag. Dessutom krävs förmåga att hantera många olika arbetsuppgifter samtidigt. Då rollen innebär många kontakter inom och utanför myndigheten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Annette Alenius, tfn 010-56 341 43. 

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Latifa Gharbi, tfn 010-56 40413.

Fackliga företrädare

Fredrik Berg, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38 710,
Johan Gertz, Fackförbundet ST, 010 5677092,
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare, internationella enheten, internationella kanslisektionen, gruppen för internationell samordning, Nationella operativa avdelningen 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 4 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 222/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 222/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen