Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Handläggare med inriktning kommunikation till samordningskansliet mot PT och FT

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en driven och utvecklingsorienterad handläggare till samordningskansliet mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Län

Stockholms län

Utlyst

31 oktober 2019

Ansök senast

22 november 2019

Referensnummer

208/19

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen (Noa) har ett processansvar för myndighetens brottsbekämpande verksamhet samt funktionsansvar för viss verksamhet. Den nationella operativa avdelningen ansvarar även bl.a. för den myndighetsgemensamma särskilda satsningen mot grov organiserad brottslighet, är nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, mm.

Polismyndigheten fick 2018 i uppdrag att upprätta en samordningsfunktion mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Samordningsfunktionen placerades vid underrättelseenheten på Noa. Inom funktionen samordnas 16 olika myndigheters arbete mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

Samordningsfunktionen har tre huvuduppgifter:

 1. Löpande identifiera, kartlägga och analysera riskerna och metoderna för penningtvätt och finansiering av terrorism i Sverige, samt årligen sammanställa nationella riskbedömningar.
 2. Ge information till verksamhetsutövare som kan bidra till deras riskbedömning och rapportering av misstänkta transaktioner.
 3. Fungera som ett forum för informationsutbyte och kunskapsöverföring för de myndigheter som utövar tillsyn över verksamhetsutövare.

Till funktionen finns ett kansli, som också är en egen grupp inom den Nationella operativa avdelningen. Kansliet ansvarar för att driva arbetet i samordningsfunktionen framåt och exempelvis leda de arbetsgrupper som drivs inom ramen för samordningsfunktionen.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare med inriktning mot kommunikation vid samordningskansliet är du en viktig del i arbetet med att minska samhällets sårbarhet mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att:

 • Sprida information till verksamhetsutövare
 • Utveckla nya sätt att sprida information, både till myndigheter och tillverksamhetsutövare, såväl analogt som digitalt
 • Leda arbetsgrupper och projekt med deltagare från olika myndigheter
 • Hålla föreläsningar, externt och internt
 • Delta i arbetet i samordningskansliet olika uppgifter och i utvecklingen av kansliets arbete
 • Samverka med myndigheter och privata sektorn, såväl nationellt som internationellt

Kansliet består i dagsläget av tre medarbetare, vilket innebär krav på flexibilitet när det gäller arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen inom t.ex. Medie- och kommunikationsvetenskap, ekonomi, juridik, statsvetenskap eller beteendevetenskap eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivare bedömer relevant.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet i närtid från någon myndighet eller från en större organisation.
 • Arbetslivserfarenhet av kommunikation och informationsspridning
 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av arbete mot penningtvätt eller finansiering av terrorism
 • Erfarenhet av att arbeta samordnande mellan myndigheter eller större organisationer.
 • Erfarenhet av metod och verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av muntliga presentationer på både svenska och engelska i större forum.

I denna roll ser vi att du har en hög grad av samarbetsförmåga, är kommunikativ och relationsskapande. Det är enkelt och faller sig naturligt för dig att skapa kontakter och underhålla relationer. I arbetet är du driven, på det viset att du sätter höga mål för dig själv och arbetar hårt för att uppnå dem. Du är motiverad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.  

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Karin Hylander, tfn 073-850 25 68
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emma Kvarfordt, tfn 073-088 27 51.

Fackliga företrädare

Fredrik Berg, SACO, tfn 010-563 91 37;
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627.  

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Kungsholmen, Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt

Funktion: Handläggare, Nationella operativa avdelningen, Underrättelseenheten, Samordningskansliet mot penningtvätt och finansiering av terrorism

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast fredag den 22/11. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. 208/19 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr 208/19 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

I denna rekryteringsprocess kan tester användas.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Till toppen