Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Samordnare vid regionkansliet polisregion Syd

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en samordnare till vårt regionkansli som är öppen, lyhörd och gillar att jobba med öppen dörr.

Organisation

Polisregion Syd

Län

Skåne län

Utlyst

07 oktober 2019

Ansök senast

24 oktober 2019

Referensnummer

C31882/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. 

Beskrivning av arbetsplats

Polisregion Syd består av Skåne, Blekinge, Kronobergs och Kalmar län och är uppdelat i fem polisområden, tre regionala enheter samt ett regionkansli (stabsorgan). Kansliet har sitt huvudsäte i Malmö och leds av en regionkanslichef. Kansliet består av sju grupper med ett sextiotal medarbetare. Kansliet utgör ledningsstöd till regionpolisledningen samt stöd till övrig verksamhet. Arbetet på kansliet bedrivs brett och består bland annat av att bereda, planera och samordna verksamhet inom hela regionen. 

I VSA-gruppens specifika uppdrag ingår bland annat att implementera strategiska beslut och följa upp dessa, förändrings- och utvecklingsarbete, verksamhetsuppföljning, dataskyddssamordning samt intern styrning och kontroll. Uppdragen bedrivs utifrån ett tydligt medborgarperspektiv där Polisens utredningsverksamhet, serviceverksamhet, brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete är i fokus. Polisens verksamhet behöver fortsätta att utvecklas och stärkas kopplat till de effekter samhället eftersträvar. Pågående utvecklingsområden är bland annat Polisens Serviceprogram 2024 och Polisens medborgar- och trygghetsundersökningar i lokalpolisområdena. 

Vi behöver nu en samordnare till Verksamhetsstyrning och Analys (VSA)

Arbetsbeskrivning

I rollen som samordnare arbetar du med att förvalta, stödja, samordna och utveckla regionens Serviceprocess mot linjeverksamheten. De närmaste åren innebär det bland annat att inom regionen delta i aktiviteter inom polismyndighetens Serviceprogram 2024. Funktionen är tillika regionens samordnare för resehandlingsprocessen (pass och nationella id-kort) med regionalt ansvar för att vara regionens kontaktperson mot nationella avdelningar, företräda regionen i nationella samarbetsforum, stödja resehandlingsverksamheten med informationsförmedling, planera kompetensförsörjning och utveckling av process och stödsystem.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

  • Eftergymnasial utbildning eller annan utbilning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • God förmåga att kunna förmedla och visualisera budskap.
     

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har: 

  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och förändringsledning i stora organisationer eller från myndighet
  • Kunskap om Polismyndighetens verksamhet och organisation
  • God kännedom om Polisens serviceprocesser, särskilt pass- och hittegodsverksamheterna
  • Erfarenhet av att digitalisera verksamhet och utveckla medborgarmötet


PERSONLIGA EGENSKAPER

Då rollen innebär många kontaktytor kräver uppdraget god samarbetsförmåga och hög social kompetens och att du kan anpassa ditt arbetssätt efter situationen. Rollen ställer även krav på att du är strategisk, analytisk och strukturerad. Du kommer att verka som specialist på ditt område och representera verksamheten, därför ser vi att du är självgående och har god kommunikativ förmåga. Du behöver vara en person som har lätt för att skapa kontakter inom och utom organisationen. Som person är du uthållig för att nå framgång i förändringsarbetet. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och göra en samlad bedömning av dina kvalifikationer. 

Beskriv särskilt i din ansökan varför du söker tjänsten och på vilket vis du anser dig passa för rollen

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta
rekryterande chef: Tom Jensen 076-108 41 30  
eller verksamhetsutvecklare Katarina Skoglund 070-588 96 21

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Ulla Berggren, 070-231 27 73 / ulla.berggren@polisen.se.

Fackliga företrädare

SACO: Kjell Frisdal 070-356 48 71
Seko: Monica Veberg 070-549 11 35
Polisförbundet, ST nås via polisens växel 11414

Övrig information

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Anställning: Handläggare / Polisinspektör
Arbetsort: Polisregion Syd
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 oktober 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du tar kontakt med HR-Konsult Ulla Berggren, ulla.berggren@polisen.se.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen