Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Spaningsledare, PO Stockholm Nord Team 2022

En uthållig och flexibel Spaningsledare med Fu-utbildning sökes till Team 2022 som är en del av PO Stockholm Nords långsiktiga strategi för att få ner det höga antalet skjutningar och det dödliga våldet.

Organisation

Polisregion Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

28 oktober 2019

Ansök senast

21 oktober 2019

Referensnummer

C32424/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Polisområde Stockholm Nord har under en längre tid haft en utveckling med ett ökat antal skjutningar och mord. GOB2022 utgör en för polisområdet långsiktig strategi för att få ner det höga antalet skjutningar och det dödliga våldet. En del av GOB2022 är Team 2022.

Team 2022 utgörs av en utredningsgrupp och flera spaningsgrupper med olika förmågor vilka arbetar tillsammans i ärendeteam. Teamen arbetar oftast i proaktiva spaningsärenden med hemliga tvångsmedel men även med andra ärenden som kommit till teamet på grund av samordning eller för att teamet tagit över ett grovt brott från andra enheter.

Team 2022 ska i huvudsak arbeta mot PO Stockholm Nords samlade lägesbild vad gäller:

• Illegala vapen
• Kriminella nätverk
• Narkotika
• Kriminella förebilder

Arbetet i Team 2022 består av offensiv ingripandespaning och dold spaning i kombination med ett effektivt utredningsarbete med användande av hemliga tvångsmedel.

Utredningarna är ofta komplexa och ställer stora krav på kreativitet och engagemang på de poliser som utreder dem. Majoriteten av utredningarna utreds av tillfälliga ärendeteam som ofta består av spaningsledare, operativ beredare och de handläggare som är kopplade till ärendet.

Arbetsbeskrivning

Denna tjänst riktar sig till dig som vill arbeta som Spaningsledare på Team 2022 i Stockholm nord. Spaningsledaren kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga funktioner inom teamet men i synnerhet med handläggare, operativa beredare och gruppcheferna för spaningsgrupperna. Spaningsledaren har helhetsansvaret för det specifika spaningsärendet och arbetsleder i huvudsak tillförd resurs och fattar inriktningsbeslut för arbetet som ska utföras i respektive ärende. Spaningsledaren har som ansvar att förmedla tänkt inriktning och behov till berörd personal i både kort och lång tidsskala, samt att delge lägesbild i specifikt ärende till teamledning.

Som spaningsledare inom Team 2022 förväntas du ta ett stort ansvar för samverkan och att skapa en tillsammanskänsla där engagemang tillit och gemenskap är ledord. Spaningsledaren har inte ett direkt personalansvar utan detta ligger på respektive gruppchef.

Arbetstiden är företrädelsevis dagtid men Team 2022 verkar för en flexibel arbetsplats där stor hänsyn tillses arbetstagarens vardagliga behov.

Kvalifikationer

För denna tjänst ska du ha:

• Polisexamen.
• Förundersökningsledarutbildning.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
• Goda IT-kunskaper.
• Goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du även har:

• Förståelse/kunskap om NPS- och NIGS konceptet.
• Vana av att leda och arbeta i förundersökning.
• Utredningsvana.
• Erfarenhet av att arbeta med hemliga tvångsmedel.
• Förståelse för bevisvärdering.
• Viss arbetsledarerfarenhet.
• Vana att hantera och värdera underrättelseinformation.
• Skicklig att använda och förmedla sin kunskap och lämna direktiv även under viss tidspress.

Personliga egenskaper:

• God uthållighet och tålamod.
• Kreativ och öppen för nytänkande och utveckling.
• Lösningsinriktad, flexibel och god förmåga att hantera flera frågor parallellt.
• God förmåga att fatta beslut vid tillräckligt underlag.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi eftersträvar en arbetsplats med mångfald och jämställdhet.

Kontaktpersoner

Erika Sandell, HR konsult

010-563 73 65, erika.sandell@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Solna, Stockholm
Arbetstid: Veckoplanerad, 40 timmar/vecka.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Fu-ledare, Region Stockholm, PO Stockholm Nord, Team 2022, grupp 5313G1GB17

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 november 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Till toppen